- Advertisement -
Sastojci za posni ledeni kolač sa medom:
Korica:
- 2,5 čaše brašna (od 2dl),
- 1 čaša šećera,
- 2 kašike kakaoa,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- kašičicu cimeta (nije obavezno).
Sjediniti suve sastojke pa dodati:
- 1,5 čašu vode,
- 1,5 čašu ulja,
- 5 kašika meda.
Korica za posni ledeni kolač sa medom se priprema na sledeći način:
- Sve fino sjediniti i izliti u veći pleh obložen pek-papirom.
- Peći na 180°C stepeni oko pola sata.
- Ohladjenu koricu preliti sa malo toplog sirupa koji se priprema od čaše vode i pola čaše šećera.
- Advertisement -
Fil za ledeni kolač sa medom se priprema na sledeći način:
- U 1l posnog mleka (sojinog sa ukusom vanile), dodati 10 kašika šećera, da provri.
- U još 500 ml mleka razmutiti 15 kašika gustina i polako dodavati u provrelo mleko, pazeći da se ne naprave grudvice.
- U ohladjen fil dodati 375 g umućenog posnog margarina.
- Dobro sjediniti i rasporediti preko korice.
Glazura za kolač sa medom se priprema na sledeći način:
- 200 g posne čokolade, 4 kašike ulja i ja sam dodala slatku pavlaku od kokosa (posno). Ne morate, može i obična glazura.
- Prelijete preko fila i ostavite da se ohladi
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni ledeni kolač sa medom
Autor:
Zorica Djordjevic Ex Djokic
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:















- Advertisement -