- Advertisement -
Sastojci za posne medene štangle:
- šolja meda,
- šolja vode,
- šolja ulja,
- kašičica sode bikarbone,
- brašna po potrebi.
Fil:
- 2 šolje šećera,
- 3 šolje mlevenog kikirikija,
- 3 kašike ulja,
- 4 kašike votke za glazuru,
- 150 g šećera u prahu,
- malo soka od limuna,
- žuta kolačarska boja.
Posne medene štangle se pripremaju na sledeći način:
- Zamesite testo od meda, vode, ulja, sode bikarbone i brašna tako da ne bude tvrdo.
- Pecite koru na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.
- Ohladite i podelite na dva jednaka dela.
- Za fil ušpinujte šećer sa šoljom vode da bude gust kao za slatko.
- Dodajte kikiriki, ulje i votku.
- Umutite, ohladite, pa spojte kore filom.
- Za glazuru umutite šećer u prahu s limunom, dodajte boju, prelijte kolač i ostavite da se glazura stegne i osuši.
- Kolač secite na šnite ili na kocke.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 13 Review(s)
Medene štangle
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -