Posne medene štangle

Medene štangle

Advertisement

Sastojci za posne medene štangle:

  • šolja meda,
  • šolja vode,
  • šolja ulja,
  • kašičica sode bikarbone,
  • brašna po potrebi.

Fil:

  • 2 šolje šećera,
  • 3 šolje mlevenog kikirikija,
  • 3 kašike ulja,
  • 4 kašike votke za glazuru,
  • 150 g šećera u prahu,
  • malo soka od limuna,
  • žuta kolačarska boja.

Posne medene štangle se pripremaju na sledeći način:

  1. Zamesite testo od meda, vode, ulja, sode bikarbone i brašna tako da ne bude tvrdo.
  2. Pecite koru na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.
  3. Ohladite i podelite na dva jednaka dela.
  4. Za fil ušpinujte šećer sa šoljom vode da bude gust kao za slatko.
  5. Dodajte kikiriki, ulje i votku.
  6. Umutite, ohladite, pa spojte kore filom.
  7. Za glazuru umutite šećer u prahu s limunom, dodajte boju, prelijte kolač i ostavite da se glazura stegne i osuši.
  8. Kolač secite na šnite ili na kocke.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Medene štangle
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 13 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares