Džem od jagoda bez šećera i konzervansa

Džem od jagoda bez šećera i konzervansa

Advertisement

Sastojci za Džem od jagoda bez šećera i konzervansa:

  • 1 kg jagoda,
  • 60 ml soka od limuna,
  • 3 kašičice narendane kore od limuna,
  • 70 g meda.

Džem od jagoda bez šećera i konzervansa se priprema na sledeći način:

  1. Očišćene jagode usitniste ili ih ispasirajte, a zatim ih stavite u duboku posudu.
  2. Dodajte ostale sastojke: rendanu koricu od limuna, sok od limuna i med.
  3. Dobro promešajte i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri uz često mešanje.
  4. Kada je smesa dovoljno gusta, kada se pojave balončići, nakon otprilike 45 minuta kuvanja, džem je gotov.
  5. Ostavite džem da se ohladi i čuvati ga na hladnom mestu.
  6. Rok upotrebe je do dve nedelje.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Džem od jagoda bez šećera i konzervansa
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares