- Advertisement -
Sastojci za Džem od jagoda bez šećera i konzervansa:
- 1 kg jagoda,
- 60 ml soka od limuna,
- 3 kašičice narendane kore od limuna,
- 70 g meda.
Džem od jagoda bez šećera i konzervansa se priprema na sledeći način:
- Očišćene jagode usitniste ili ih ispasirajte, a zatim ih stavite u duboku posudu.
- Dodajte ostale sastojke: rendanu koricu od limuna, sok od limuna i med.
- Dobro promešajte i stavite da se kuva na srednje jakoj vatri uz često mešanje.
- Kada je smesa dovoljno gusta, kada se pojave balončići, nakon otprilike 45 minuta kuvanja, džem je gotov.
- Ostavite džem da se ohladi i čuvati ga na hladnom mestu.
- Rok upotrebe je do dve nedelje.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Džem od jagoda bez šećera i konzervansa
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -