Sastojak: kora od limuna
Posni voćni kolač sa tofu sirom
Sastojci za posni voćni kolač sa tofu sirom:
400 g tofu sira,
75 g smeđeg šećera,
pola kašičice ekstrakta vanile,
125 g posnog margarina,
rendana limunova korica,
40 g kukuruznog skroba (gustina),
100 g smrznutog bobičastog voća.
Svetogorski kolač
Sastojci za svetogorski kolač:
6 kašika džema,
10 kašika šećera,
1 kesica cimeta,
kora od 1 limuna i sok od jedne pomorandže + 1 pomorandža,
1 kašika praška za pecivo,
500 g brašna,
1/4 l mlake vode,
1 šaka seckanih oraha,
šaka ili dve suvog grožđa,
džem od kajsije,
150 g posne čokolade za kuvanje.
Džem od jagoda bez šećera i konzervansa
Sastojci za Džem od jagoda bez šećera i konzervansa:
1 kg jagoda,
60 ml soka od limuna,
3 kašičice narendane kore od limuna,
70 g meda.
Posne zvezdice
Sastojci za posne zvezdice:
250 g šećera,
malo strugane kore od limuna,
250 g brašna,
ulje.
Posna kokos fantazija
Sastojci za posnu kokos fantaziju:
1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel,
250 g kokosovog brašna,
180 g brašna,
5 manjih zrelih banana,
60 g kukuruznog skrobnog brašna,
130 g običnog šećera,
250 g žutog šećera (za karamel),
1 kašičica rendane kore od limuna,
20 g posnog margarina.
Posne krofne sa čokoladom
Sastojci za posne krofne sa čokoladom:
1 kg brašna,
3 dl vode,
2 dl sojinog ili palminog mleka,
1 kvasac,
1 kašičica soli,
5 kašika šećera,
1 dl ulja,
rendana kora od limuna,
150 g posne čokolade za punjenje,
prah šećer za posipanje.
Za prženje:
500 g palmine masti,
200 g ulja.
Posni keks
Sastojci za posni keks: 250 g šećera, strugana kora limuna, 250 g brašna, ulje, šećer u prahu
Posni rolat od oblandi
Sastojci za posni rolat od oblandi:
veće pakovanje oblandi,
250 g šećera,
150 g seckanih smokava,
150 g suvog groždja,
150 g seckanih oraha,
100 g čokolade za kuvanje,
malo rendane kore od limuna,
vanil šećer,
250 g posnog margarina,
100 ml vode.
Manastirska pita
Sastojci za manastirsku pitu:
Za testo:
100 g šećera,
6 kašika džema od kajsija,
po šolja seckanih oraha, urmi i suvog grožđa,
1/2 l mlake vode,
sok i rendana kora pomorandže,
500 g brašna,
pola kašičice praška za pecivo,
limunova kora,
kašičica sode bikarbone,
pola kašičice cimeta.
Posna štrudla sa makom ili orasima
Sastojci za posnu štrudlu sa makom ili orasima:
Za testo:
400 g brašna,
80 g margarina,
60 g šećera,
2,5 dl mlake pouljene vode,
kora od limuna,
20 g kvasca,
so.
Fil za štrudlu sa makom:
300 g maka,
2 dl mlake pouljene vode,
100 g suvog grožđa,
100 g šećera,
1 kesica vanilin šećera,
kašičica cimeta,
rum po želji,
kora od limuna.
Fil za štrudlu sa orasima:
500 g oraha,
100 g šećera,
2 dl mlake pouljene vode,
80 g suvog grožđa,
cimet,
rum,
šećer u prahu za posipanje.