Naslovna Sastojci Kora od limuna

Sastojak: kora od limuna

posni vocni kolac sa tofu sirom recept

Posni voćni kolač sa tofu sirom

Sastojci za posni voćni kolač sa tofu sirom: 400 g tofu sira, 75 g smeđeg šećera, pola kašičice ekstrakta vanile, 125 g posnog margarina, rendana limunova korica, 40 g kukuruznog skroba (gustina), 100 g smrznutog bobičastog voća.
svetogorski kolač recept

Svetogorski kolač

Sastojci za svetogorski kolač: 6 kašika džema, 10 kašika šećera, 1 kesica cimeta, kora od 1 limuna i sok od jedne pomorandže + 1 pomorandža, 1 kašika praška za pecivo, 500 g brašna, 1/4 l mlake vode, 1 šaka seckanih oraha, šaka ili dve suvog grožđa, džem od kajsije, 150 g posne čokolade za kuvanje.
Džem od jagoda bez šećera i konzervansa

Džem od jagoda bez šećera i konzervansa

Sastojci za Džem od jagoda bez šećera i konzervansa: 1 kg jagoda, 60 ml soka od limuna, 3 kašičice narendane kore od limuna, 70 g meda.
recept za posne zvezdice

Posne zvezdice

Sastojci za posne zvezdice: 250 g šećera, malo strugane kore od limuna, 250 g brašna, ulje.
Kokos fantazija

Posna kokos fantazija

Sastojci za posnu kokos fantaziju: 1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel, 250 g kokosovog brašna, 180 g brašna, 5 manjih zrelih banana, 60 g kukuruznog skrobnog brašna, 130 g običnog šećera, 250 g žutog šećera (za karamel), 1 kašičica rendane kore od limuna, 20 g posnog margarina.
Posne krofne sa čokoladom recept

Posne krofne sa čokoladom

Sastojci za posne krofne sa čokoladom: 1 kg brašna, 3 dl vode, 2 dl sojinog ili palminog mleka, 1 kvasac, 1 kašičica soli, 5 kašika šećera, 1 dl ulja, rendana kora od limuna, 150 g posne čokolade za punjenje, prah šećer za posipanje. Za prženje: 500 g palmine masti, 200 g ulja.
posni-keks

Posni keks

Sastojci za posni keks: 250 g šećera, strugana kora limuna, 250 g brašna, ulje, šećer u prahu
posni rolat od oblandi sa suvim vocem

Posni rolat od oblandi

Sastojci za posni rolat od oblandi: veće pakovanje oblandi, 250 g šećera, 150 g seckanih smokava, 150 g suvog groždja, 150 g seckanih oraha, 100 g čokolade za kuvanje, malo rendane kore od limuna, vanil šećer, 250 g posnog margarina, 100 ml vode.
Manastirska pita recept

Manastirska pita

Sastojci za manastirsku pitu: Za testo: 100 g šećera, 6 kašika džema od kajsija, po šolja seckanih oraha, urmi i suvog grožđa, 1/2 l mlake vode, sok i rendana kora pomorandže, 500 g brašna, pola kašičice praška za pecivo, limunova kora, kašičica sode bikarbone, pola kašičice cimeta.
posna strudla sa makom

Posna štrudla sa makom ili orasima

Sastojci za posnu štrudlu sa makom ili orasima: Za testo: 400 g brašna, 80 g margarina, 60 g šećera, 2,5 dl mlake pouljene vode, kora od limuna, 20 g kvasca, so. Fil za štrudlu sa makom: 300 g maka, 2 dl mlake pouljene vode, 100 g suvog grožđa, 100 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, kašičica cimeta, rum po želji, kora od limuna. Fil za štrudlu sa orasima: 500 g oraha, 100 g šećera, 2 dl mlake pouljene vode, 80 g suvog grožđa, cimet, rum, šećer u prahu za posipanje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -