Sirup za sok od nane se priprema na sledeći način:
Svežu nanu oprati hladnom vodom kako bi uklonili prašinu sa nje.
Potom je sitno isecite makazama ili nožem.
Usitnjenu nanu pomešajte sa 5-6 kašika šećera i limuntusom i dobro izgnječite rukama.
Sve prelijte sa 3l vode i ostavite da odstoji 24h.
Posle 24h procedite sok kroz gazu i u dobijenu tečnost dodajte 3 kg šećera.
Ostavite da odstoji još 24h kako bi se šećer istopio. Povremeno promešajte sok.
Dobijeni sirup sipajte u staklene flaše ili u plastične ukoliko želite da ga zaledite. U sok se ne dodaje konzervans.
Sok servirate tako što u čašu sipate dva prsta sirupa i prelijete hladnom vodom.
Van zamrzivača ovaj sirup od nane može stajati do 2 meseca na hladnom i tamnom mestu (po mogućstvu u frižideru). Sok je idealno kombinovati sa ledom i limunom (još bolje sa limetom) i pravo je osveženje u letnjim danima.
Sastojci za posni sendvič sa falafelom:
1 šolja suvihi leblebija(potopljene),
1 mali crni luk, sitno iseckan,
2 čena belog luka,
1/4 šolje svežeg peršuna, sitno iseckanog,
1/4 šolje svežeg korijandera, sitno iseckanog (opciono),
1 kašičica kima,
1 kašičica praška za pecivo,
3 kašike brašna (pšenično ili bezglutensko),
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje za prženje,
integralne lepinje ili pita hleb,
sveže povrće (paradajz, krastavac, zelena salata),
tahini sos ili humus za premazivanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više