Sirup za sok od nane se priprema na sledeći način:
Svežu nanu oprati hladnom vodom kako bi uklonili prašinu sa nje.
Potom je sitno isecite makazama ili nožem.
Usitnjenu nanu pomešajte sa 5-6 kašika šećera i limuntusom i dobro izgnječite rukama.
Sve prelijte sa 3l vode i ostavite da odstoji 24h.
Posle 24h procedite sok kroz gazu i u dobijenu tečnost dodajte 3 kg šećera.
Ostavite da odstoji još 24h kako bi se šećer istopio. Povremeno promešajte sok.
Dobijeni sirup sipajte u staklene flaše ili u plastične ukoliko želite da ga zaledite. U sok se ne dodaje konzervans.
Sok servirate tako što u čašu sipate dva prsta sirupa i prelijete hladnom vodom.
Van zamrzivača ovaj sirup od nane može stajati do 2 meseca na hladnom i tamnom mestu (po mogućstvu u frižideru). Sok je idealno kombinovati sa ledom i limunom (još bolje sa limetom) i pravo je osveženje u letnjim danima.
Sastojci za posnu salatu sa grejpfrutom i šargarepom:
1 zelena salata,
1 grejpfrut,
3 šargarepe srednje veličine,
2 kašike ulja,
1/2 limete,
2 ili 3 lista peršuna,
1/2 kašičice senfa,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više