- Advertisement -
Sastojci za posne ledene pomorandže:
- 150 g šećera,
- sok od jednog limuna,
- 14 pomorandži,
- listovi sveže mente.
Posne ledene pomorandže se pripremaju na sledeći način:
- U tiganju pomešajte šećer, polovinu limunovog soka i čašu vode i kuvajte sve dok ne dobijete providan i gust sirup.
- Sa osam pomorandži odsecite „poklopce“ pa kašikom pažljivo izvadite pulpu.
- Narendajte koru sa preostalih pomorandži pa dodajte u sirup.
- Iscedite pulpu i cele pomorandže, pa sok pomešajte sa sirupom, čašom vode i preostalim sokom od limuna.
- Stavite smesu u zamrzivač, pa posle pola sata izvadite, promešajte i vratite u zamrzivač.
- Kad se potpuno zamrzne, izvadite, opet dobro promešajte i punite kore od pomorandži.
- Ukrasite „poklopcima“ i listovima mente i služite odmah.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Ledene pomorandže
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -