Posne ledene pomorandže

Posne ledene pomorandže

Advertisement

Sastojci za posne ledene pomorandže:

  • 150 g šećera,
  • sok od jednog limuna,
  • 14 pomorandži,
  • listovi sveže mente.

Posne ledene pomorandže se pripremaju na sledeći način:

  1. U tiganju pomešajte šećer, polovinu limunovog soka i čašu vode i kuvajte sve dok ne dobijete providan i gust sirup.
  2. Sa osam pomorandži odsecite “poklopce” pa kašikom pažljivo izvadite pulpu.
  3. Narendajte koru sa preostalih pomorandži pa dodajte u sirup.
  4. Iscedite pulpu  i cele pomorandže, pa sok pomešajte sa sirupom, čašom vode i preostalim sokom od limuna.
  5. Stavite smesu u zamrzivač, pa posle pola sata izvadite, promešajte i vratite u zamrzivač.
  6. Kad se potpuno zamrzne, izvadite, opet dobro promešajte i punite kore od pomorandži.
  7. Ukrasite “poklopcima” i listovima mente i služite odmah.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Ledene pomorandže
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares