Slatko od seckanih dunja se priprema na sledeći način:
Dunje oprati i dobro ih očistiti od ljuske i semenki. Potopiti ih u vodu da ne pocrne.
Očišćene dunje iseckati na kockice.
U veću šerpu sipati vodu i šećer, ušpinovati pa u to dodati seckane dunje i kuvati dok se ne zgusne.
Pred kraj kuvanja dodati seckane orahe, limun isečen na kolutove i grančice rezetlije.
Skuvano slatko od dunja prekriti vlažnom krpom i ostaviti da prenoći, tj. da se dobro ohladi.
Sutradan, slatko sipati u teglice, zajedno sa limunom i rezetlijom, odozgo staviti celofan, pa preko celofana poklopac i odložiti ga na hladno i tamno mesto.
Sastojci za posnu palentu sa paradajzom:
1 šolja palente,
2 šolje vode,
2 paradajza,
2 čena belog luka,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posluživanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više