Slatko od seckanih dunja se priprema na sledeći način:
Dunje oprati i dobro ih očistiti od ljuske i semenki. Potopiti ih u vodu da ne pocrne.
Očišćene dunje iseckati na kockice.
U veću šerpu sipati vodu i šećer, ušpinovati pa u to dodati seckane dunje i kuvati dok se ne zgusne.
Pred kraj kuvanja dodati seckane orahe, limun isečen na kolutove i grančice rezetlije.
Skuvano slatko od dunja prekriti vlažnom krpom i ostaviti da prenoći, tj. da se dobro ohladi.
Sutradan, slatko sipati u teglice, zajedno sa limunom i rezetlijom, odozgo staviti celofan, pa preko celofana poklopac i odložiti ga na hladno i tamno mesto.
Sastojci za posne pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama:800g šampinjona,2 konzerve sardine,1 pečena paprika,100g biljnog kačkavalja,1 limun,šaka prezli za posipanje,kašika ulja,peršun.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više