Slatko od seckanih dunja se priprema na sledeći način:
Dunje oprati i dobro ih očistiti od ljuske i semenki. Potopiti ih u vodu da ne pocrne.
Očišćene dunje iseckati na kockice.
U veću šerpu sipati vodu i šećer, ušpinovati pa u to dodati seckane dunje i kuvati dok se ne zgusne.
Pred kraj kuvanja dodati seckane orahe, limun isečen na kolutove i grančice rezetlije.
Skuvano slatko od dunja prekriti vlažnom krpom i ostaviti da prenoći, tj. da se dobro ohladi.
Sutradan, slatko sipati u teglice, zajedno sa limunom i rezetlijom, odozgo staviti celofan, pa preko celofana poklopac i odložiti ga na hladno i tamno mesto.
Sastojci za posnu slavsku tortu:
500 g mlevenih oraha,
50 g prezle,
1/2 l belog vina,
500 g kristal šećera,
100 g brašna,
strugani oraščić,
šećer u prahu za posipanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više