Slatko od rendanih dunja se priprema na sledeći način:
Dunje oprati i dobro ih očistiti od ljuske i semenki. Potopiti ih u vodu da ne pocrne.
Očišćene dunje izrendanti.
U veću šerpu sipati vodu i šećer, ušpinovati pa u to dodati narendane dunje i kuvati dok se ne zgusne.
Pred kraj kuvanja dodati seckane orahe, limun isečen na kolutove i grančice rezetlije.
Skuvano slatko od rendanih dunja prekriti vlažnom krpom i ostaviti da prenoći, tj. da se dobro ohladi.
Sutradan, slatko sipati u teglice, zajedno sa limunom i rezetlijom, odozgo staviti celofan, pa preko celofana poklopac i odložiti ga na hladno i tamno mesto.
Sastojci za bakinu posnu pitu sa zeljem i crnim lukom:1/2kg brašna,300ml tople vode,1 šoljica ulja,malo soli,1 margarin,2 veze zelja,2 crna luka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više