Domaći sirup od jagoda se priprema na sledeći način:
Voće očistite i dobro operite. Vodite računa da plodovi koje ćete koristiti za pripremu domaćeg soka od jagoda treba da budu zdravi.
Očišćeno voće nalijte sa 3,5 litre vode i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko pola sata, nakon što provri.
Zatim jagode izgnječite kao za pire krompir ili izmiksajte u blenderu.
Dodajte 1 kg šećera i 4-5 kesica limuntusa. Nalijte sa još 5 litara vode i ostavite na tihoj vatri da provri.
Flaše sterilišite u rerni, pa čim sok provri tako vrelog ga sipajte u pripremljene flaše.
Ako ne želite da dodajete konzervans, možete flaše poređati u veću šerpu u koju ste nalili vode toliko da dolazi do grlića flaša. Šerpu stavite na tihu vatru i ostavite da vri 15-ak minuta.
Flaše sa ovako pripremljenim sokom ostavite da se same potpuno ohlade i odložite ih u tamnu i, po mogućstvu hladniju prostoriju.
Sastojci za posni pirinač sa tunjevinom i paradajz sosom:150g pirinča,1 crni luk,400ml paradajz sosa,160g tunjevine sa uljem.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više