Domaći sirup od jagoda se priprema na sledeći način:
Voće očistite i dobro operite. Vodite računa da plodovi koje ćete koristiti za pripremu domaćeg soka od jagoda treba da budu zdravi.
Očišćeno voće nalijte sa 3,5 litre vode i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko pola sata, nakon što provri.
Zatim jagode izgnječite kao za pire krompir ili izmiksajte u blenderu.
Dodajte 1 kg šećera i 4-5 kesica limuntusa. Nalijte sa još 5 litara vode i ostavite na tihoj vatri da provri.
Flaše sterilišite u rerni, pa čim sok provri tako vrelog ga sipajte u pripremljene flaše.
Ako ne želite da dodajete konzervans, možete flaše poređati u veću šerpu u koju ste nalili vode toliko da dolazi do grlića flaša. Šerpu stavite na tihu vatru i ostavite da vri 15-ak minuta.
Flaše sa ovako pripremljenim sokom ostavite da se same potpuno ohlade i odložite ih u tamnu i, po mogućstvu hladniju prostoriju.
Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom i karamelizovanim lukom: 3 okrugla manja patlidžana, 1 okrugla tikvica, 1,5 crveni luk, 4 čena belog luka, šaka svežeg bosiljka, 3 velika paradajza, 500g paste, pola šolje vina, maslinovo ulje, so, biber, ljuta paprika, kašika suvog peršuna, 1 kašika gustina, 1 kašičica šećera, posni kačkavalj.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više