Domaći sirup od jagoda

3884

Domaći sirup od jagoda

- Advertisement -

Sastojci za domaći sirup od jagoda:

  • 5 kg jagoda,
  • 1 kg šećera,
  • 4-5 kesica limuntusa,
  • voda.

Domaći sirup od jagoda se priprema na sledeći način:

  1. Voće očistite i dobro operite. Vodite računa da plodovi koje ćete koristiti za pripremu domaćeg soka od jagoda treba da budu zdravi.
  2. Očišćeno voće nalijte sa 3,5 litre vode i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko pola sata, nakon što provri.
  3. Zatim jagode izgnječite kao za pire krompir ili izmiksajte u blenderu.
  4. Dodajte 1 kg šećera i 4-5 kesica limuntusa. Nalijte sa još 5 litara vode i ostavite na tihoj vatri da provri.
  5. Flaše sterilišite u rerni, pa čim sok provri tako vrelog ga sipajte u pripremljene flaše.
  6. Ako ne želite da dodajete konzervans, možete flaše poređati u veću šerpu u koju ste nalili vode toliko da dolazi do grlića flaša. Šerpu stavite na tihu vatru i ostavite da vri 15-ak minuta.
  7. Flaše sa ovako pripremljenim sokom ostavite da se same potpuno ohlade i odložite ih u tamnu i, po mogućstvu hladniju prostoriju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Domaći sirup od jagoda
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)