Domaći sirup od ribizle se priprema na sledeći način:
Ribizle dobro operite, ocedite, stavite u posudu i dobro izgnječite.
U dobro izgnječene ribizle stavite limuntus i prelijte vodom.
Dobro izmešajte, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 24h na hladnom mestu.
Nakon 24h stavite posudu na šporet i kuvajte. Čim smesa provri, skinite je sa šporeta i ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Kada je sok potpuno ohlađen, procedite ga kroz gazu, sipajte šećer i ponovo stavite da se kuva. U toku kuvanja skidajte penu koja se skuplja na površini.
Čim provri, skinite sok sa šporeta i dok je još vreo sipajte ga u zagrejane flaše.
Kada se flaše ohlade, flaše zatvorite i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.
Sastojci za posne krokete od krompira:1kg krompira,3 veće glavice crnog luka,3 kašike susama,veza peršuna,1 kašičica aleve paprike,so,biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više