Sastojci za domaći sok od ribizle:
- 3 kg ribizli (crvene ili crne),
- 1 limuntus,
- 2 kg šećera,
- 2 l vode.
Domaći sirup od ribizle se priprema na sledeći način:
- Ribizle dobro operite, ocedite, stavite u posudu i dobro izgnječite.
- U dobro izgnječene ribizle stavite limuntus i prelijte vodom.
- Dobro izmešajte, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 24h na hladnom mestu.
- Nakon 24h stavite posudu na šporet i kuvajte. Čim smesa provri, skinite je sa šporeta i ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
- Kada je sok potpuno ohlađen, procedite ga kroz gazu, sipajte šećer i ponovo stavite da se kuva. U toku kuvanja skidajte penu koja se skuplja na površini.
- Čim provri, skinite sok sa šporeta i dok je još vreo sipajte ga u zagrejane flaše.
- Kada se flaše ohlade, flaše zatvorite i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Domaći sirup od ribizle
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

















