Domaći sirup od ribizle se priprema na sledeći način:
Ribizle dobro operite, ocedite, stavite u posudu i dobro izgnječite.
U dobro izgnječene ribizle stavite limuntus i prelijte vodom.
Dobro izmešajte, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 24h na hladnom mestu.
Nakon 24h stavite posudu na šporet i kuvajte. Čim smesa provri, skinite je sa šporeta i ostavite da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Kada je sok potpuno ohlađen, procedite ga kroz gazu, sipajte šećer i ponovo stavite da se kuva. U toku kuvanja skidajte penu koja se skuplja na površini.
Čim provri, skinite sok sa šporeta i dok je još vreo sipajte ga u zagrejane flaše.
Kada se flaše ohlade, flaše zatvorite i čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.
Za supu od mladih tikvica potrebno je: 5 mladih tikvica,
5 mladih krastavaca,
3 glavice crnog luka,
3 plava patljidžana,
4 kisele jabuke,
120 gr margarina,
kašika začina od povrća,
šoljica pirinča,
peršunovo lišće,
so,
biber