Domaći sirup od trešanja se priprema na sledeći način:
Trešnje oprati i dobro izgnječiti rukama.
Ne treba vaditi koštice, samo dodajte šećer i vodu. Najbolje je voće posuti šećerom i ostaviti preko noći da odstoji, a onda ujutro dodati vodu i sve zajedno kuvati.
Kuvati oko sat i po, a zatim ostaviti da se ohladi.
Kad se ohladi, dodati limutus (oprezno s dodavanjem istog jer ako ga stavite previše, sok izgubi aromu i postane samo kisela, obojena voda).
Kad se u potpunosti ohladio, procediti sirup od trešanja kroz čistu krpu ili najbolje gazu i pretočiti ga u čiste flaše koje treba dobro zatvoriti i čuvati u podrumu, odnosno hladnom mestu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više