Domaći sirup od trešanja se priprema na sledeći način:
Trešnje oprati i dobro izgnječiti rukama.
Ne treba vaditi koštice, samo dodajte šećer i vodu. Najbolje je voće posuti šećerom i ostaviti preko noći da odstoji, a onda ujutro dodati vodu i sve zajedno kuvati.
Kuvati oko sat i po, a zatim ostaviti da se ohladi.
Kad se ohladi, dodati limutus (oprezno s dodavanjem istog jer ako ga stavite previše, sok izgubi aromu i postane samo kisela, obojena voda).
Kad se u potpunosti ohladio, procediti sirup od trešanja kroz čistu krpu ili najbolje gazu i pretočiti ga u čiste flaše koje treba dobro zatvoriti i čuvati u podrumu, odnosno hladnom mestu.
Sastojci za posne ćufte od leblebija:
500 g sirovih leblebija,
1 glavica crnog luka,
1-2 čena belog luka,
kašičica sode bikarbone,
so,
biber,
kari,
kim,
korijander,
peršun (sve začine dodajete po ukusu),
brašna toliko da se zamesi testo od kojeg mogu da se naprave kuglice,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više