Domaći sirup od trešanja se priprema na sledeći način:
Trešnje oprati i dobro izgnječiti rukama.
Ne treba vaditi koštice, samo dodajte šećer i vodu. Najbolje je voće posuti šećerom i ostaviti preko noći da odstoji, a onda ujutro dodati vodu i sve zajedno kuvati.
Kuvati oko sat i po, a zatim ostaviti da se ohladi.
Kad se ohladi, dodati limutus (oprezno s dodavanjem istog jer ako ga stavite previše, sok izgubi aromu i postane samo kisela, obojena voda).
Kad se u potpunosti ohladio, procediti sirup od trešanja kroz čistu krpu ili najbolje gazu i pretočiti ga u čiste flaše koje treba dobro zatvoriti i čuvati u podrumu, odnosno hladnom mestu.
Sastojci za mus sa dunjama, bananom i jabukama:
10 velikih dunja,
1 dl slatkog vina,
2 kašike meda,
1 banana,
2 jabuke,
šaka badema,
1 kašičica cimeta,
20 g posnog margarina,
1/2 kašičice muskatnog oraha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više