3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile,
120g posnog margarina,
100g posne bele čokolade,
6 kašika šećera,
180g kokosa,
200g posnog mlevenog keksa,
nekoliko posnih petit keksića.
Posna Raffaello torta se priprema na sledeći način:
Prema uputstvu sa pakovanja, pripremiti 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile sa 1l vode i 3 kašike šećera.
Nacedite sok od jedne pomorandze pa umačite posni keks i redjajte ga u kalup za torte.
U vruć puding dodajte posnu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
Ostavite da se fil ohladi pa dodajte posni margarin i umutite, a ako želite tortu za 20 minuta onda ubacite margarin u vruć puding pa promešajte dok se ne otopi.
Podelite smesu na dva jednaka dela pa u jedan stavite kokos a u drugi posni mleveni keks.
Preko keksa najpre stavite smesu sa mlevenim keksom a zatim smesu sa kokosom.
Stavite u frižider da se torta stegne nekoliko sati a najbolje bi bilo da prenoći.
Za dekoraciju umutite 150g posnog šlaga sa 80ml hladne kisele vode pa premažite tortu. Možete je posuti kokosom i mlevenim badmom.
Sastojci za francusku riblju čorbu:
750 g ribe,
500 g dagnji,
2 živa raka (oko 500 g),
3 velike glavice crnog luka,
2 korena praziluka,
3 čena belog luka,
1 veza peršuna,
1 dl maslinovog ulja,
1/2 kašičice majčine dušice,
1/2 kašičice mirođije,
1 list lovora,
1 komadić kore od pomorandže,
2 kesice šafrana,
1/2 l belog vina,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više