Posna Raffaello torta

4577
- Advertisement -

Posna Raffaello torta

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu Raffaello tortu:

  • 1l vode,
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile,
  • 120g posnog margarina,
  • 100g posne bele čokolade,
  • 6 kašika šećera,
  • 180g kokosa,
  • 200g posnog mlevenog keksa,
  • nekoliko posnih petit keksića.

Posna Raffaello torta se priprema na sledeći način:

  1. Prema uputstvu sa pakovanja, pripremiti 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile sa 1l vode i 3 kašike šećera.
  2. Nacedite sok od jedne pomorandze pa umačite posni keks i redjajte ga u kalup za torte.
  3. U vruć puding dodajte posnu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
  4. Ostavite da se fil ohladi pa dodajte posni margarin i umutite, a ako želite tortu za 20 minuta onda ubacite margarin u vruć puding pa promešajte dok se ne otopi.
  5. Podelite smesu na dva jednaka dela pa u jedan stavite kokos a u drugi posni mleveni keks.
  6. Preko keksa najpre stavite smesu sa mlevenim keksom a zatim smesu sa kokosom.
  7. Stavite u frižider da se torta stegne nekoliko sati a najbolje bi bilo da prenoći.
  8. Za dekoraciju umutite 150g posnog šlaga sa 80ml hladne kisele vode pa premažite tortu. Možete je posuti kokosom i mlevenim badmom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna Raffaello torta
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
- Advertisement -