- Advertisement -
Sastojci za posnu Raffaello tortu:
- 1l vode,
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile,
- 120g posnog margarina,
- 100g posne bele čokolade,
- 6 kašika šećera,
- 180g kokosa,
- 200g posnog mlevenog keksa,
- nekoliko posnih petit keksića.
Posna Raffaello torta se priprema na sledeći način:
- Prema uputstvu sa pakovanja, pripremiti 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile sa 1l vode i 3 kašike šećera.
- Nacedite sok od jedne pomorandze pa umačite posni keks i redjajte ga u kalup za torte.
- U vruć puding dodajte posnu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
- Ostavite da se fil ohladi pa dodajte posni margarin i umutite, a ako želite tortu za 20 minuta onda ubacite margarin u vruć puding pa promešajte dok se ne otopi.
- Podelite smesu na dva jednaka dela pa u jedan stavite kokos a u drugi posni mleveni keks.
- Preko keksa najpre stavite smesu sa mlevenim keksom a zatim smesu sa kokosom.
- Stavite u frižider da se torta stegne nekoliko sati a najbolje bi bilo da prenoći.
- Za dekoraciju umutite 150g posnog šlaga sa 80ml hladne kisele vode pa premažite tortu. Možete je posuti kokosom i mlevenim badmom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna Raffaello torta
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -