Posne pekarske kifle

3037
- Advertisement -

Posne pekarske kifle

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pekarske kifle:

  • 1200g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca (7g),
  • 600ml kisele vode,
  • 100ml obične vode,
  • 3 kašike ulja,
  • 100g posnog margarina,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kašika soli,
  •  ulje za premazivanje kiflica.

Posne pekarske kifle se prave na sledeći način:

  1. U jednoj činijici promešajte suvi kvasac sa jednom kašikom brašna.
  2. Nalijte zatim 100ml tople vode pa dodajte 1 kašiku šećera.
  3. Promešajte i ostavite oko desetak minuta da kvasac nadođe.
  4. Ugrejte kiselu vodu da bude mlaka.
  5. U brašno dodajte so i promešajte.
  6. Napravite rupicu u sredini pa dodajte nadošli kvasac, toplu kiselu vodu i 3 kašike ulja.
  7. Zamesite glatko testo, nauljite ga. pokrijte najlon kesom i ostavite na toplom da nadođe.
  8. Kada je testo nadošlo kidajte loptice veličine šake i oklagijom razvijte četvrtast oblik.
  9. Namažite margarinom sobne temperature,zasecite i urolajte kiflice.
  10. Ređajte ih u nauljen pleh ili pleh obložen papirom za pečenje.
  11. Premažite ih uljem i ostavite da još nadođu dok se rerna ne zagreje.
  12. Rernu uključite na 180 °C  i kada se zagreje pecite kiflice dok lepo ne porumene.
  13. Otopite ostatak margrina na vatri i premažite kiflice kako bi dobile lepši sjaj.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pekarske kifle
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
- Advertisement -