- Advertisement -
Sastojci za posne pekarske kifle:
- 1200g brašna,
- 1 kesica suvog kvasca (7g),
- 600ml kisele vode,
- 100ml obične vode,
- 3 kašike ulja,
- 100g posnog margarina,
- 1 kašika šećera,
- 1 kašika soli,
- ulje za premazivanje kiflica.
Posne pekarske kifle se prave na sledeći način:
- U jednoj činijici promešajte suvi kvasac sa jednom kašikom brašna.
- Nalijte zatim 100ml tople vode pa dodajte 1 kašiku šećera.
- Promešajte i ostavite oko desetak minuta da kvasac nadođe.
- Ugrejte kiselu vodu da bude mlaka.
- U brašno dodajte so i promešajte.
- Napravite rupicu u sredini pa dodajte nadošli kvasac, toplu kiselu vodu i 3 kašike ulja.
- Zamesite glatko testo, nauljite ga. pokrijte najlon kesom i ostavite na toplom da nadođe.
- Kada je testo nadošlo kidajte loptice veličine šake i oklagijom razvijte četvrtast oblik.
- Namažite margarinom sobne temperature,zasecite i urolajte kiflice.
- Ređajte ih u nauljen pleh ili pleh obložen papirom za pečenje.
- Premažite ih uljem i ostavite da još nadođu dok se rerna ne zagreje.
- Rernu uključite na 180 °C i kada se zagreje pecite kiflice dok lepo ne porumene.
- Otopite ostatak margrina na vatri i premažite kiflice kako bi dobile lepši sjaj.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Posne pekarske kifle
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -