Posna medena torta sa makom

1620
- Advertisement -

Posna medena torta sa makom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu medenu tortu sa makom:

  • 4 kašike meda,
  • 5 kašike šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 1/2 kašičice praška za pecivo,
  • 1 kašičice soda bikarbone,
  • 1,5dl ulja,
  • 3dl kisele vode,
  • 4 kašike mlevenog maka,
  • 20 kašika brašna.

Fil:

  • 500ml vode,
  • 1 puding (ukus banane),
  • 4 kašike gustina,
  • 8 kašika šećera,
  • 150g posnog margarina.

Posna medena torta sa makom se priprema na sledeći način:

  1. Sastaviti sve za kore (varjačom) osim mlevenog maka.
  2. Podeliti masu na četri jednaka dela.
  3. Peći dve iste kore, a u druge dve dodati po dve kašike maka.
  4. Kore peći na 180 stepeni 10 minuta, dimenzije pleha 20X30.
  5. Za fil staviti vodu da provri, a u drugom sudu sa malo vode sastaviti puding, šećer i gustin, zatim masu u mlazu sipati u provrelu vodu.
  6. Kada se fil zgusne ohladiti ga, pa sastaviti sa umućenim margarinom.
  7. Umućeni fil podeliti na četri jednaka dela.
  8. Filovati: bela kora, fil, crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora, fil, odozgo kokos i mak.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna medena torta sa makom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -