- Advertisement -
Sastojci za posnu medenu tortu sa makom:
- 4 kašike meda,
- 5 kašike šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 1/2 kašičice praška za pecivo,
- 1 kašičice soda bikarbone,
- 1,5dl ulja,
- 3dl kisele vode,
- 4 kašike mlevenog maka,
- 20 kašika brašna.
Fil:
- 500ml vode,
- 1 puding (ukus banane),
- 4 kašike gustina,
- 8 kašika šećera,
- 150g posnog margarina.
Posna medena torta sa makom se priprema na sledeći način:
- Sastaviti sve za kore (varjačom) osim mlevenog maka.
- Podeliti masu na četri jednaka dela.
- Peći dve iste kore, a u druge dve dodati po dve kašike maka.
- Kore peći na 180 stepeni 10 minuta, dimenzije pleha 20X30.
- Za fil staviti vodu da provri, a u drugom sudu sa malo vode sastaviti puding, šećer i gustin, zatim masu u mlazu sipati u provrelu vodu.
- Kada se fil zgusne ohladiti ga, pa sastaviti sa umućenim margarinom.
- Umućeni fil podeliti na četri jednaka dela.
- Filovati: bela kora, fil, crna kora, fil, bela kora, fil, crna kora, fil, odozgo kokos i mak.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna medena torta sa makom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -