1 šolja pripremljenog čaja (nana, kamilica, po izboru…)
100 g šećera za čaj,
4 kašike prah šećera (2 kašike za margarin i 2 za orahe),
150 g mlevenih oraha,
3 pudinga od vanile,
2 štangle rastopljene posne čokolade,
200 -30 g šlaga,
3 banane,
sok od 1 pomorandže,
200 g posnog margarina,
750 ml vode,
2 vanilin šećera,
po želji rum.
Posna torta sa bananama se priprema na sledeći način:
Sipati vodu u šerpu pa dodati 3 kašike šećera, vanilin šećer i skuvati puding i zatim ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa 2 kašike prah šećera pa kad se puding ohladi sjediniti.
Izmešati samleven keks sa mlevenim orasima, dodati 2 kašike prah šećera i sok od jedne pomorandže, zatim istopljenu čokoladu, kao i pola umućenog margarina i sve dobro izjednačiti. Možete dodati i nekoliko kapi ruma po želji.
U šerpici istopiti 100 g šećera, dodati 300 ml vode i pustiti da se istopi i provri.
U uži poslužavnik ređati jedan red keksa, koji ste umoćili u vruć čaj.
Na njega prvo premazati pola svetlog krema, zatim po dužini u sredini rasporediti banane.
Odozgo staviti tamni fil pa rasporediti, pa svetli fil i na kraju ukrasite šlagom.
Sastojci za posni krompir sa pečurkama i belim lukom:
500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kolutove),
200 g šampinjona (opranih i iseckanih),
3 čena belog luka (sitno iseckana),
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više