Posna slana bajadera

2961
- Advertisement -

Posna slana bajadera
- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu slanu bajaderu:

  • 800g posnog kačkavalja,
  • 200g posnog margarina,
  • 50g prezli,
  • 100g pečenog susama,
  • 200g šampinjona,
  • 2 kašike ulja,
  • so,
  • 1 manja glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 3 kisela krastavčića,
  • 1/2 kašićice aleve paprike,
  • 1 kašika seckanog peršuna,
  • po potrebi belo vino.

Posna slana bajadera se priprema na sledeći način:

  1. Na tiganju propržite susam, da blago porumeni.
  2. Na ulju propržite sitno sečen crni luk.
  3. Kad postane staklast, dodati isečene šampinjone.
  4. Dinstati dok ne nestane suvišna tečnost.
  5. Dodati pri kraju izgnječen beli luk.
  6. Posoliti po ukusu i  ostavite da se prohladi.
  7. Kačkavalj izrendajte na sitno rende pa ga umutite sa margarinom.
  8. Podelite smesu na tri jednaka dela.
  9. U prvi deo stavite prezlu i susam.
  10. Dodajte nekoliko kašika belog vina dok se ne napravi kompaktna smesa.
  11. U drugi deo dodajte alevu papriku i upržene šampinjone a u treći seckane krastavčiće i peršun.
  12. Svaku smesu dobro sjediniti.
  13. Rastanjiti jednu preko druge da ima oblik bajadere.
  14. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna slana bajadera
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -