Posna torta sa malinama se priprema na sledeći način:
Mikserom umutiti šlag i vanilin šećer sa hladnom vodom.
Smesu podeliti na dva dela – u jedan deo umešati mleveni keks i izmešati ručnom žicom za mućenje, a u drugi deo dodati mrzle maline i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Obruč za tortu staviti na tacnu, rasporediti deo sa keksom, pa preko njega naneti smesu sa malinama, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.
Posnu voćnu tortu sa malinama izvaditi iz frižidera, skinuti obruč i posuti rendanom čokoladom za kuvanje.
Sastojci za posne kakao krofne:
200 g brašna,
200 g šećera,
150 g margarina,
200 g oljuštenih badema,
kesica kakaoa,
kašika ruma.
Za fil:
150 g margarina,
150 g šećera,
kašika kakaoa.
Za glazuru:
2 štangle čokolade za kuvanje,
50 g margarina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više