Posna torta sa malinama se priprema na sledeći način:
Mikserom umutiti šlag i vanilin šećer sa hladnom vodom.
Smesu podeliti na dva dela – u jedan deo umešati mleveni keks i izmešati ručnom žicom za mućenje, a u drugi deo dodati mrzle maline i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Obruč za tortu staviti na tacnu, rasporediti deo sa keksom, pa preko njega naneti smesu sa malinama, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.
Posnu voćnu tortu sa malinama izvaditi iz frižidera, skinuti obruč i posuti rendanom čokoladom za kuvanje.
Sastojci za posni gulaš od leblebija:100g sirove leblebije,100g šargarepe,100g krompira,50g crvenog luka,malo maslinovog ulja,malo mlevenog muškatnog oraščića,malo mešavine mediteranskog začinskog bilja,malo đumbira u prahu,malo kandiranog đumbira,malo kurkume u prahu,malo soli,malo soda bikarbone,malo bibera mlevenog,oko 650ml vode,1 kašičica skrobnog brašna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više