- Advertisement -
Sastojci za posnu šarenu tortu:
- 500 g šećera,
- 500 g mlevenih oraha,
- 1 – 2 šolje vode,
- 1 kašika kakao praha,
- ružičasta boja.
Za glazuru:
- 150 g šećera,
- 100 g kakaa,
- 2 vrste džema, po želji.
Posna šarena torta se priprema na sledeći način:
- Ukuvati šećer sa vodom pa dodati orahe i kuvati dok se sve dobro ne zgusne. Skinuti sa vatre i masu podeliti na tri dela.
- Prvi deo obojiti kakao prahom, drugi deo neka ostane beo, treći obojiti ružičastom bojom.
- Sto pokvasiti vodom i izručiti sva tri dela torte pa ih rastanjiti.
- Prvi list, crni, premazati pekmezom.
- Drugi list staviti preko i namazati drugom vrstom pekmeza.
- Treći list staviti preko pa preliti glazurom od kakaa koju treba napraviti ovako: 150g šećera i 100g kakaa.
- U šećer sipati malo vode pa gusto ukuvati. Dodati kakao i izmešati. Skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se glazure ne zgusne.
- Možete je ukrasiti posnim šlagom ili celu preliti čokoladom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna šarena torta
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -