- Advertisement -
Sastojci za pijanu tortu:
- 250 g mlevenih oraha,
- 200 g šećera,
- 200 g brašna,
- 300 ml crnog vina,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 kesica vanil šećera,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 1 kašičica cimeta,
- 1 kašičica mlevenog karanfilića.
Fil:
- 6 kašika džema od kajsija
Glazura:
- 150 g posne čokolade,
- 1 kašika margarina,
- 1 kašika ruma.
Pijana torta se priprema na sledeći način:
- Izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke.
- Na kraju dodati crno vino i dobro sjediniti smesu.
- Peći 30 minuta na 180 stepeni.
- Pečenu, ohlađenu koru preseći da se dobiju dve kore.
- Džem od kajsija ugrejati pa filovati kore.
- Premazati tortu glazurom koja se pravi od margarina, čokolade istopljenih na pari uz dodatak ruma ili nekog likera.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 37 Review(s)
Pijana torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -