Posne taljatele sa morskim plodovima

674
- Advertisement -

Posne taljatele sa morskim plodovima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne taljatele sa morskim plodovima:

  • 400g taljatela,
  • 500g očišćenih morskih plodova,
  • 2 srednje glavice crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 4 pečene paprike,
  • 2 pune kašike paste od paradajza,
  • 100ml belog vina,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1l supe od povrća,
  • 2 kašike seckanog peršuna,
  • mleveni biber,
  • ulje,
  •  so.

Posne taljatele sa morskim plodovima se pripremaju na sledeći način:

  1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
  2. Pečenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice.
  3. U većoj šerpi zagrejati malo ulja, pa propržiti na njemu seckani crni luk.
  4. Dodati beli luk i kratko pržiti tek toliko da zamiriši.
  5. Ubaciti odmrznute morske plodove i pržiti ih neprekidno mešajući nekoliko minuta.
  6. Po potrebi, ako su kraci hobotnice malo žilaviji, prodinstati.
  7. Nakon što morski plodovi omekšaju dodati pečenu papriku i pastu od paradajza, pa sve zajedno kratko propržiti.
  8. Sipati belo vino, dodati šećer, so i mleveni biber, pa dinstati dok suvišna tečnosti ne uvru.
  9. Sipati polovinu supe od povrća i kuvati dok ne proključa.
  10. Ubaciti taljatele i kuvati ih dolivajući supu po potrebi dok testenina ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri.
  11. Pred kraj kuvanja dodati seckani svež peršun i promešati.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne taljatele sa morskim plodovima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
- Advertisement -