- Advertisement -
Sastojci za posne taljatele sa morskim plodovima:
- 400g taljatela,
- 500g očišćenih morskih plodova,
- 2 srednje glavice crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 4 pečene paprike,
- 2 pune kašike paste od paradajza,
- 100ml belog vina,
- 1 kašičica šećera,
- 1l supe od povrća,
- 2 kašike seckanog peršuna,
- mleveni biber,
- ulje,
- so.
Posne taljatele sa morskim plodovima se pripremaju na sledeći način:
- Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
- Pečenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice.
- U većoj šerpi zagrejati malo ulja, pa propržiti na njemu seckani crni luk.
- Dodati beli luk i kratko pržiti tek toliko da zamiriši.
- Ubaciti odmrznute morske plodove i pržiti ih neprekidno mešajući nekoliko minuta.
- Po potrebi, ako su kraci hobotnice malo žilaviji, prodinstati.
- Nakon što morski plodovi omekšaju dodati pečenu papriku i pastu od paradajza, pa sve zajedno kratko propržiti.
- Sipati belo vino, dodati šećer, so i mleveni biber, pa dinstati dok suvišna tečnosti ne uvru.
- Sipati polovinu supe od povrća i kuvati dok ne proključa.
- Ubaciti taljatele i kuvati ih dolivajući supu po potrebi dok testenina ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri.
- Pred kraj kuvanja dodati seckani svež peršun i promešati.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne taljatele sa morskim plodovima
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -