Med, matični mleč, propolis
Med je gusta slatka sirupasta materija, proizvod medonosnih pčela (lat. Apis mellifera ili Apis mellifica) dobijen od sabranih voćnih i drugih sokova prerađenih u pčelinjem želucu
Piramida ishrane
Sve što putem hrane unosimo u organizam, gradi nas i menja, a od toga šta smo uneli zavisi naša snaga, naše zdravlje i naš život…
Ukusno i zdravo: Kakao
Kakao se uglavnom konzumira zbog opojnog mirisa i ukusa, ali većina nas ne razmišlja o njegovim drugim, pravim vrednostima
5 razloga zbog kojih treba da jedete kesten
Kesten ima vrlo bogatu nutritivnu i energetsku vrednost i zbog toga se preporučuje deci, sportistima, trudnicama i starijim osobama
Čudo prirode: Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je čudo prirode koje je jako korisno za naše zdravlje, kako iznutra, tako i spolja. U internoj upotrebi, ono je jako efikasno u snižavanju holesterola, kao i krvnog pritiska
Crno vino: Hrana, lek i otrov
Vino je hrana, lek i otrov - samo je pitanje doze, napisao je Paracelsus, najuticajniji švajcarski lekar iz 16. veka.
Kao i kod gotovo bilo koje hrane ili pića, velike doze vina mogu biti štetne za naše zdravlje, ali isto tako, umerene doze nam mogu biti i jako korisne.
Bundeva: Hrana i lek
Sa obiljem dragocenih lekovitih sastojaka, bundeva (Cucurbita pepo) nezaobilazna je namirnica na trpezi. Specifičnog ukusa i mirisa, ova jednogodišnja zeljasta biljka stigla je iz Južne Amerike, gde je vekovima bila glavna namirnica u ishrani indijanskih starosedelaca