10 posnih jela na vodi koje morate probati

Kačamak

Advertisement

10. Kačamak

Potrebno je:

  • 300 g belog ili žutog kukuruznog brašna,
  • 1/2 litre vode,
  • so.

Priprema:

  1. Vodu posoliti i pustiti da provri.
  2. Kad voda provri, sipati brašno u tankom mlazu i neprekidno mešati.
  3. Dobro skuvan kačamak ne sme da ima grudvice, a kuva se najmanje desetak minuta na jakoj vatri uz neprekidno mešanje drvenom varjačom.
  4. Može se jesti sam ili kao prilog uz bilo koje jelo od ribe, riblji paprikaš, sataraš od povrća, sos od paradajza ili prepržen luk.
1 od 10

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
10 posnih jela na vodi koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Na osnovu 3831 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares