Posne oblande sa smokvama
Sastojci za posne oblande sa smokvama:
200 g seckanih smokvi,
250 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
malo vode,
2 kašike ruma,
dva lista oblandi.
Kuvane jabuke sa suvim grožđem
Sastojci za kuvane jabuke sa suvim grožđem:
800 g jabuka,
300 g šećera,
2 limuna,
300 g suvog grožđa,
cimet,
manje od pola kašičice gustina.
Posna doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
150 g + 100 g šećera u prahu,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
200 g + 100 g šećera,
3 šoljice meda,
3 štangle čokolade,
šoljica kisele vode,
vanilin šećer,
1/2 kašičice sode bikarbone,
ekstrat od maline.
Posni kolač od oraha i jabuka
Sastojci za posni kolač od oraha i jabuka:
šolja ulja,
1,5 šolje šećera,
1,5 šolje brašna,
4 - 5 većih kiselih jabuka, narendanih,
kašičica praška za pecivo,
kašika mrvica,
šolja mlevenih oraha,
šećer u prahu,
šolja seckanih oraha.
Posne bombice od dunja
Sastojci za posne bombice od dunja:
1 kg dunja,
500 g šećera,
mleveni orasi ili kokosovo brašno,
sok od 1 limuna.
Posna medena torta
Sastojci za posnu medenu tortu:
100 g meda,
300 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
malo margarina,
vanilin šećer,
kašičica sode bikarbone.
Za glazuru od vanile:
180 g vanilinog šećera,
3 kašike hladne vode.
Za glazuru od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje,
1 dl vode,
komad margarina.
Posna torta od žita
Sastojci za posnu tortu od žita:
Za kore:
250 g meda,
1/2 flaše piva,
200 g šećera,
300 g brašna,
1 kesica sode bikarbone.
Za fil:
300 g mlevenih oraha,
300 g šećera,
150 g mlevenog kuvanog žita,
2 vanilin šećera,
malo struganog oraščića.
Posne štanglice sa suvim grožđem
Sastojci za posne štanglice sa suvim grožđem:
250 g šećera,
1/2 kesice vanilin šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g rezge oraha,
100 g suvog grožđa.
Posna bonžita
Sastojci za posnu bonžitu:
200 g meda,
100 g čokoladnog korn fleksa,
100 g šećera,
200 g badema,
50 g susama,
200 g margarina,
200 g posne čokolade,
100 g suvog grožđa.
Posne kuglice sa maslinama i susamom
Sastojci za posne kuglice sa maslinama i susamom:
500 g krompira,
100 g biljne masti,
100 g crnih i zelenih maslina,
100 g susama,
biber,
so.