U posudu staviti 250 g brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i 1/2 kašičice sode bikarbone.
Sve ovo dobro promešati pa od ove mase ispeći tri kore i premazati filom.
Fil:
Ušpinovati 200 g kristal šećera sa 1 čašom vode, dodati 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade i 1 kesicu vanilin šećera, pa sve dobro promešati i prohladiti.
Filovanu tortu premazati roze fondanom.
Fondan se pravi na sledeći način: 200 g šećera u prahu umutiti sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline.
Sastojci za posnu pogaču sa grožđem:
450 g mekog brašna,
15 g kvasca,
1 kg groždja,
4 kašike šećera,
2 kašike maslinovog ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više