U posudu staviti 250 g brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i 1/2 kašičice sode bikarbone.
Sve ovo dobro promešati pa od ove mase ispeći tri kore i premazati filom.
Fil:
Ušpinovati 200 g kristal šećera sa 1 čašom vode, dodati 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade i 1 kesicu vanilin šećera, pa sve dobro promešati i prohladiti.
Filovanu tortu premazati roze fondanom.
Fondan se pravi na sledeći način: 200 g šećera u prahu umutiti sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline.
Sastojci za posne čoko kocke:
250 g margarina,
12 kašika šećera u prahu,
200 ml kisele vode,
8 kašika mlevenih oraha ,
300 g brašna,
prašak za pecivo,
100 g posne čokolade.
Za preliv:
200 g posne čokolade,
80 g margarina.