Doboš torta

Posna doboš torta

Advertisement

Sastojci za posnu doboš tortu:

Kore:

  • 150 g šećera u prahu,
  • 250 g brašna,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • 3 šoljice meda,
  • 3 šoljice kisele vode.

Fil:

  • 200 g kristal šećera,
  • 250 g mlevenih oraha,
  • 3 štangle rastopljene čokolade,
  • 1 kesica vanilin šećera.

Roze fondan:

  • 200 g šećera u prahu,
  • ekstrat od maline.

Posna doboš torta se priprema na sledeći način:

Kore:

  1. U posudu staviti 250 g brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i 1/2 kašičice sode bikarbone.
  2. Sve ovo dobro promešati pa od ove mase ispeći tri kore i premazati filom.

Fil:

  1. Ušpinovati 200 g kristal šećera sa 1 čašom vode, dodati 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade i 1 kesicu vanilin šećera, pa sve dobro promešati i prohladiti.
  2. Filovanu tortu premazati roze fondanom.
  3. Fondan se pravi na sledeći način: 200 g šećera u prahu umutiti sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Doboš torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 32 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares