U posudu staviti 250 g brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i 1/2 kašičice sode bikarbone.
Sve ovo dobro promešati pa od ove mase ispeći tri kore i premazati filom.
Fil:
Ušpinovati 200 g kristal šećera sa 1 čašom vode, dodati 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade i 1 kesicu vanilin šećera, pa sve dobro promešati i prohladiti.
Filovanu tortu premazati roze fondanom.
Fondan se pravi na sledeći način: 200 g šećera u prahu umutiti sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline.
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više