- Advertisement -
Sastojci za posnu doboš tortu:
Kore:
- 150 g šećera u prahu,
- 250 g brašna,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 3 šoljice meda,
- 3 šoljice kisele vode.
Fil:
- 200 g kristal šećera,
- 250 g mlevenih oraha,
- 3 štangle rastopljene čokolade,
- 1 kesica vanilin šećera.
Roze fondan:
- 200 g šećera u prahu,
- ekstrat od maline.
Posna doboš torta se priprema na sledeći način:
Kore:
- U posudu staviti 250 g brašna, 150 g šećera u prahu, 3 šoljice meda, 3 šoljice kisele vode i 1/2 kašičice sode bikarbone.
- Sve ovo dobro promešati pa od ove mase ispeći tri kore i premazati filom.
Fil:
- Ušpinovati 200 g kristal šećera sa 1 čašom vode, dodati 250 g mlevenih oraha, 3 štangle rastopljene čokolade i 1 kesicu vanilin šećera, pa sve dobro promešati i prohladiti.
- Filovanu tortu premazati roze fondanom.
- Fondan se pravi na sledeći način: 200 g šećera u prahu umutiti sa pola čaše vruće vode, pa dodati nekoliko kapi ekstrata od maline.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 33 Review(s)
Doboš torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -