Posna rozen torta

2232
- Advertisement -

Posna rozen torta

Advertisements

Sastojci za posnu rozen tortu:

Kore:

  • 100 g meda,
  • 150 g šećera,
  • 20 kašika brašna,
  • 3 šoljice ulja,
  • 5 šoljica kisele vode,
  • 1 kašičica sode bikarbone.

Fil:

  • 250 g šećera,
  • 2 šoljice vode,
  • 2 kašike kakaoa,
  • 2 kesice vanilin šećera,
  • 300 g mlevenih oraha.

Glazura:

  • 200 g šećera u prahu,
  • 2 kašike prokuvale vode,
  • ekstrat od malina, višnje ili jagode.

Posna rozen torta se priprema na sledeći način:

Kore: 

  1. Promešati med sa uljem i kiselom vodom, dodati šećer, pa potom brašno izmešano sa sodom bikarbonom.
  2. Testo treba da bude nešto gušće nego za palačinke. Za jednu su potrebne dve manje kutlače testa.
  3. Kalup za pečenje kora obložiti namazanim papirom ili folijom, pa tek onda uliti testo u kalup.
  4. Peći kratko u pećnici i čim se izvadi pečena kora, odvojiti je od papira ili folije.  
  5. Od ove količine dobiće se pet kora, a ako želite deblju tortu, povećajte sastojke za pola.

Fil: 

  1. Ušpinovati 250 g šećera sa 2 šoljice vode, ali da ne bude previše gusto, pa dodati mlevene orahe, kakao i vanilin šećer.
  2. Izmešati sve pažljivo i toplim filom premazati pečene kore.
  3. Zadnju koru premazati glazurom od šećera.

Glazura: 

  1. Umutiti 200 g šećera sa dve kašike ključale vode.
  2. Kad se masa ujednači i počne da peni, dodati nekoliko kapi ekstrata od maline, višnje ili jagode.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna rozen torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)
- Advertisement -