- Advertisement -
Sastojci za posne kakao krofne:
- 200 g brašna,
- 200 g šećera,
- 150 g margarina,
- 200 g oljuštenih badema,
- kesica kakaoa,
- kašika ruma.
Za fil:
- 150 g margarina,
- 150 g šećera,
- kašika kakaoa.
Za glazuru:
- 2 štangle čokolade za kuvanje,
- 50 g margarina.
Posne kakao krofne se pripremaju na sledeći način:
- Zamesiti brašno, margarin, seckane bademe, šećer i kakao sa malo ruma, pa dobro izraditi testo da bude glatko.
- Razviti testo oklagijom, pa okruglom čašom vaditi krofne i peći u podmazanom i pobrašnjenom plehu.
- Pečene i ohlađene krofne filovati po dve uz pomoć šprica filom koji ćete pripremiti tako što ćete umutiti margarin i šećer, pa dodati kašiku kakaoa.
- Nafilovane krofne preliti glazurom napravljenom od rastopljene čokolade sa margarinom.
- Staviti u frižider da se ohlade, pa tek onda služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne kakao krofne
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -