Posne poslastice

posne, poslastice, posni, deserti, posne poslastice, posni deserti, poslastice posne, posne poslastice recepti, recpti za posne poslastice

jabuke u prezlama recept

Jabuke u prezli

Sastojci za jabuke u prezli: 5 kiselih jabuka, 2 kašike soka od limuna, šolja prezli, šolja šećera, kašičica cimeta, 125 g margarina, iseckanog.
kokos griz alva recept

Posna kokos griz alva

Sastojci za posnu kokos griz alvu: 100 g posnog margarina, 1 šolja griza, 1/2 šolje kokosa, 1 šolja sojinog mleka, 1 čaša vode, 1 šolja šećera + 2 kašike vode, 1 šolja mlevenih oraha, 1 kesica vanilin šećera (po želji), sitno seckani orasi za dekoraciju šećer u prahu.
kesten-pire

Posno pire od kestena

Sastojci za posno pire od kestena: 1/2 kg očišćenog kestena, 4 kašike šećera u prahu, vanilin šećer, malo ruma (po želji).
karamel palacinke sa jabukama

Posne karamel palačinke sa jabukama

Sastojci za posne karamel palačinke sa jabukama: 6 palačinki, 3 jabuke, 4-6 kašika šećera, 4 kašike margarina, cimet, suvo groždje po želji.
pecena bundeva

Pečena bundeva

Pečena bundeva se priprema na sledeći način: Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).
palacinke sa bundevom

Posne palačinke sa bundevom

Sastojci za posne palačinke sa bundevom: palačinke, 200 g pečene bundeve, malo posnog margarina, šećer, voda, cimet.
posne palacinke sa pekmezom

Posne palačinke sa pekmezom

Sastojci za posne palačinke sa pekmezom: brašno, malo soli, voda, malo praška za pecivo, malo vode od kuvanog duleka, ulje.
dinja sa vinom

Dinja sa vinom

Sastojci za dinju sa vinom: 2 manje dinje, 280 ml slatkog vina, 8 kašika smeđeg šećera.
hilandarski rezanci recept

Hilandarski rezanci

Hilandarski rezanci se pripremaju na sledeći način: U ključalu, malo soljenu vodu, sipa se oko 5 kg rezanca, poklope se i ostave da se kuvaju. Skuvani i oceđeni rezanci, zavisno da li je posan ili mrsan dan, preliju se, tako vrući, maslinovim uljem i mrvicama od hleba, jer u Hilandru se, a tako bi trebalo da bude i u svakoj kući - HLEB NIKADA NE BACA!
mango sa kokosovim mlekom i pirincem

Mango sa kokosovim mlekom i pirinčem

Sastojci za mango sa kokosovim mlekom i pirinčem: 150 g pirinča, 400 - 500 ml vode, 150 ml kokosovog mleka, 50 g šećera, malo soli, 4 manga. Za preliv: 150 ml kokosovog mleka, 1 kašičica pirinčanog brašna, malo soli.

Najpopularniji recepti

majonez posni

Posni majonez na tri načina

Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda
slavski-kolac

Posna jela za posnu slavu

Donosimo vam predlog slavskog menija za vašu posnu slavu. Posna jela za vašu posnu slavu možete pripremati i na neki drugi način, a na našem sajtu možete pronaći inspiraciju i posne recepte
marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...