Posne poslastice

posne, poslastice, posni, deserti, posne poslastice, posni deserti, poslastice posne, posne poslastice recepti, recpti za posne poslastice

jabuke u prezlama recept

Jabuke u prezli

Sastojci za jabuke u prezli: 5 kiselih jabuka, 2 kašike soka od limuna, šolja prezli, šolja šećera, kašičica cimeta, 125 g margarina, iseckanog.
kokos griz alva recept

Posna kokos griz alva

Sastojci za posnu kokos griz alvu: 100 g posnog margarina, 1 šolja griza, 1/2 šolje kokosa, 1 šolja sojinog mleka, 1 čaša vode, 1 šolja šećera + 2 kašike vode, 1 šolja mlevenih oraha, 1 kesica vanilin šećera (po želji), sitno seckani orasi za dekoraciju šećer u prahu.
kesten-pire

Posno pire od kestena

Sastojci za posno pire od kestena: 1/2 kg očišćenog kestena, 4 kašike šećera u prahu, vanilin šećer, malo ruma (po želji).
karamel palacinke sa jabukama

Posne karamel palačinke sa jabukama

Sastojci za posne karamel palačinke sa jabukama: 6 palačinki, 3 jabuke, 4-6 kašika šećera, 4 kašike margarina, cimet, suvo groždje po želji.
pecena bundeva

Pečena bundeva

Pečena bundeva se priprema na sledeći način: Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).
palacinke sa bundevom

Posne palačinke sa bundevom

Sastojci za posne palačinke sa bundevom: palačinke, 200 g pečene bundeve, malo posnog margarina, šećer, voda, cimet.
posne palacinke sa pekmezom

Posne palačinke sa pekmezom

Sastojci za posne palačinke sa pekmezom: brašno, malo soli, voda, malo praška za pecivo, malo vode od kuvanog duleka, ulje.
dinja sa vinom

Dinja sa vinom

Sastojci za dinju sa vinom: 2 manje dinje, 280 ml slatkog vina, 8 kašika smeđeg šećera.
hilandarski rezanci recept

Hilandarski rezanci

Hilandarski rezanci se pripremaju na sledeći način: U ključalu, malo soljenu vodu, sipa se oko 5 kg rezanca, poklope se i ostave da se kuvaju. Skuvani i oceđeni rezanci, zavisno da li je posan ili mrsan dan, preliju se, tako vrući, maslinovim uljem i mrvicama od hleba, jer u Hilandru se, a tako bi trebalo da bude i u svakoj kući - HLEB NIKADA NE BACA!
mango sa kokosovim mlekom i pirincem

Mango sa kokosovim mlekom i pirinčem

Sastojci za mango sa kokosovim mlekom i pirinčem: 150 g pirinča, 400 - 500 ml vode, 150 ml kokosovog mleka, 50 g šećera, malo soli, 4 manga. Za preliv: 150 ml kokosovog mleka, 1 kašičica pirinčanog brašna, malo soli.

Najpopularniji recepti

marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
slani krompir

10 posnih jela na vodi koje morate probati

Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
posna-reforma-torta recept

10 posnih torti koje morate probati

Ovo su recepti za posne torte koje morate probati: 10. Posna doboš torta 9. Nepečena kesten torta 8. Posna torta sa orasima 7. Posna čokoladna torta 6. Posna keks torta 5. Posna torta sa grizom...