Malo sam kreirala po svom, posnu varijantu palačinki u bademovom mleku. Savršene i ukusne. ☺️
Mere... sve sam od prilike. Palačinke inače uvek pravim proizvoljno 👌
Posne palačinke u bademovom mleku se pripremaju na sledeći način:
Sjedinite sve i ispecite palačinke.
Posebno sjedinite mlevene orahe, kristal šećer, vanilin šećer. Nadev možete korigovati po želji, orasi, suvo grožđe, brusnice, cimet, muskantni orah…
Na svaku palačniku stavite punu kašiku nadeva ravnomerno rasporedite i urolajte palačinke.
Složite red u pleh ili vatrostalnu posudu, pospite nadevom i složite preko drugi red, opet pospite nadevom i zalijte posnim bademovim mlekom. Postepeno zalivajte, pustite da upiju pa zalijte ponovo, treba da budu prekriveni mlekom.
Zapecite na 200°C oko 30min, potom ostavite da se ohlade, pa poslužite.
Sastojci za posnu snikers tortu:
Za koru I i III (mere za jednu koru):
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja.
Za koru II:
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 rebra posne čokolade.