Malo sam kreirala po svom, posnu varijantu palačinki u bademovom mleku. Savršene i ukusne. ☺️
Mere... sve sam od prilike. Palačinke inače uvek pravim proizvoljno 👌
Posne palačinke u bademovom mleku se pripremaju na sledeći način:
Sjedinite sve i ispecite palačinke.
Posebno sjedinite mlevene orahe, kristal šećer, vanilin šećer. Nadev možete korigovati po želji, orasi, suvo grožđe, brusnice, cimet, muskantni orah…
Na svaku palačniku stavite punu kašiku nadeva ravnomerno rasporedite i urolajte palačinke.
Složite red u pleh ili vatrostalnu posudu, pospite nadevom i složite preko drugi red, opet pospite nadevom i zalijte posnim bademovim mlekom. Postepeno zalivajte, pustite da upiju pa zalijte ponovo, treba da budu prekriveni mlekom.
Zapecite na 200°C oko 30min, potom ostavite da se ohlade, pa poslužite.
Sastojci za posnu paštetu na vodi:
250 g indijskog oraha, sirovog, neslanog,
sok od pola limuna,
1 češanj belog luka,
125 ml vode,
2 kafene kašičice soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više