Posni mafini
Sastojci za posne mafine:
180 g brašna,
šoljica ulja,
100 g šećera,
vanil šećer,
prašak za pecivo,
60 g kakao praha,
40 g šećera u prahu,
100 g pekmeza, džema,
postan keks, u željenim količinama,
višnje, bilo koje drugo voće,
orasi.
Voće sa grudvicama
Sastojci za voće sa grudvicama:
800 g voća (jabuke, šljive, kajsije),
1-3 supene kašike šećera,
60 g brašna,
60 g šećera,
90 g mlevenih badema (ili oraha, lešnika), cimet ili vanil šećer (po ukusu),
75 g istopljenog margarina.
Jabuke u prezli
Sastojci za jabuke u prezli:
5 kiselih jabuka,
2 kašike soka od limuna,
šolja prezli,
šolja šećera,
kašičica cimeta,
125 g margarina, iseckanog.
Posna kokos griz alva
Sastojci za posnu kokos griz alvu:
100 g posnog margarina,
1 šolja griza,
1/2 šolje kokosa,
1 šolja sojinog mleka,
1 čaša vode,
1 šolja šećera + 2 kašike vode,
1 šolja mlevenih oraha,
1 kesica vanilin šećera (po želji),
sitno seckani orasi za dekoraciju
šećer u prahu.
Posno pire od kestena na vodi
Sastojci za posno pire od kestena:
1/2 kg očišćenog kestena,
4 kašike šećera u prahu,
vanilin šećer,
malo ruma (po želji).
Posne karamel palačinke sa jabukama
Sastojci za posne karamel palačinke sa jabukama:
6 palačinki,
3 jabuke,
4-6 kašika šećera,
4 kašike margarina,
cimet,
suvo groždje po želji.
Pečena bundeva
Pečena bundeva se priprema na sledeći način:
Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).
Posne palačinke sa bundevom
Sastojci za posne palačinke sa bundevom:
palačinke,
200 g pečene bundeve,
malo posnog margarina,
šećer,
voda,
cimet.
Posne palačinke sa pekmezom
Sastojci za posne palačinke sa pekmezom:
brašno,
malo soli,
voda,
malo praška za pecivo,
malo vode od kuvanog duleka,
ulje.
Dinja sa vinom
Sastojci za dinju sa vinom:
2 manje dinje,
280 ml slatkog vina,
8 kašika smeđeg šećera.