Posne kiflice sa džemom od kajsija

kiflice sa dzemom

Advertisement

Sastojci za posne kiflice sa džemom:

  • 500 g brašna,
  • 250 ml mlake vode,
  • 4 kašike meda,
  • pola kašičice suvog kvasca,
  • 25 g margarina,
  • 200 g džema od kajsija.

Za sirup:

  • 200 ml vode,
  • 4 kašike meda.

Posne kiflice sa džemom se pripremaju na sledeći način:

  1. U veću činiju stavite brašno i kvasac, dodajte margarin, med i malo-pomalo tople vode i snažno mešajte dok ne dobijete homogeno testo.
  2. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji sa strane dok testo ne naraste.
  3. Nadošlo testo premesite na brašnom posutoj radnoj površini, podelite na dva dela i svaki istanjite na debljinu od oko 0,5 cm.
  4. Svaku koru isecite na po osam trouglova iste veličine.
  5. Na svaki trougao stavite kašičicu džema i počnite da ga uvijate od baze ka vrhu da dobijete kiflicu.
  6. Kiflice ređajte u pleh obložen kolačarskim papirom, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoje 30 minuta.
  7. Za to vreme pomešajte vodu i med i kuvajte na sasvim slaboj temperaturi dok se med ne rastopi, pa ostavite sa strane.
  8. Kiflice pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni i dok su još tople premažite ih pripremljenim sirupom sa svih strana.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne kiflice sa džemom od kajsija
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 6 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares