- Advertisement -
Sastojci za posne kiflice sa džemom:
- 500 g brašna,
- 250 ml mlake vode,
- 4 kašike meda,
- pola kašičice suvog kvasca,
- 25 g margarina,
- 200 g džema od kajsija.
Za sirup:
- 200 ml vode,
- 4 kašike meda.
Posne kiflice sa džemom se pripremaju na sledeći način:
- U veću činiju stavite brašno i kvasac, dodajte margarin, med i malo-pomalo tople vode i snažno mešajte dok ne dobijete homogeno testo.
- Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji sa strane dok testo ne naraste.
- Nadošlo testo premesite na brašnom posutoj radnoj površini, podelite na dva dela i svaki istanjite na debljinu od oko 0,5 cm.
- Svaku koru isecite na po osam trouglova iste veličine.
- Na svaki trougao stavite kašičicu džema i počnite da ga uvijate od baze ka vrhu da dobijete kiflicu.
- Kiflice ređajte u pleh obložen kolačarskim papirom, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoje 30 minuta.
- Za to vreme pomešajte vodu i med i kuvajte na sasvim slaboj temperaturi dok se med ne rastopi, pa ostavite sa strane.
- Kiflice pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni i dok su još tople premažite ih pripremljenim sirupom sa svih strana.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne kiflice sa džemom od kajsija
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -