Hilandarski rezanci se pripremaju na sledeći način:
U ključalu, malo soljenu vodu, sipa se oko 5 kg rezanca, poklope se i ostave da se kuvaju.
Skuvani i oceđeni rezanci, zavisno da li je posan ili mrsan dan, preliju se, tako vrući, maslinovim uljem i mrvicama od hleba, jer u Hilandru se, a tako bi trebalo da bude i u svakoj kući – HLEB NIKADA NE BACA!
Pred ručak, rezanci se preliju Tahinom, a to je nešto kao začin, vrlo sličan ćeten alvi, ali u tečnom stanju. Kupuje se u Solunu.
Tahin se uglavnom stavlja da bi rezanca dobila ukus, ali i boju.
Sastojci za posni rolat s vlašcem:
500 g krompira,
200 g brašna za hleb,
40 g margarina,
50 ml mlake vode,
so,
začin C,
30 g margarina,
vlašac,
80 g prezli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više