Sastojak: lan
Posne punjene tikvice
Sastojci za posne punjene tikvice:
1 kg tikvica,
100 g pšenice,
200 g lanenog semena,
200 g pečuraka,
150 g crnog luka seckanog,
čen belog luka,
malo peršuna i bosiljka,
biber,
1 dl ulja,
masline,
suvi začin,
so.
Vegetarijanska jela koja morate probati
U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
Posni krekeri sa semenkama
Sastojci za posne krekere sa semenkama:
2 dl (1 čaša) palente (može i kukuruzno brašno ili mix brašna po želji),
2 dl (1 čaša) pečenog semenja (suncokret, susam, lan, maslačak po želji),
300 ml prokuvane vode,
1 dl ulja (izbor ulja po želji),
so po ukusu.
Posni namaz od avokada na vodi
Sastojci za posni namaz od avokada:
avokado,
kiseli krastavci,
himalajska so (može i obična),
kim,
kapar,
može bilo koj začin po vasem ukusu (ja sam dodala mleveni lan i integralni susam)
Posna pica sa sirom od indijskih oraha
Sastojci za posnu picu sa sirom od indijskih oraha:
Za testo:
2 šargarepe,
1/2 komorača,
2 čena belog luka,
1/2 manjeg crvenog luka,
4 zelene masline,
1/2 šolje paradajza,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika peršuna,
1 kašika ruzmarina
Posne lazanje sa morskim plodovima
Sastojci za posne lazanje sa morskim plodovima:
250 g lazanja,
100 g margarina,
150 g biljnog sira,
glavica crnog luka,
4 kašike paradajz pirea,
400 g morskih plodova,
2 čena belog luka,
začinsko bilje,
laneno seme,
so,
biber.