Sastojci za posni rižoto sa komadićima soje na vodi:
1,5 litar vode,
2 glavice crnog luka,
3 struka mladog crnog luka,
1 krompir,
3 šargarepe,
1 šoljica komadića soje,
3 čena belog luka,
1 šolja pirinča,
mleveni biber, mlevena paprika, so i mleveni lan,
1 šolja kuvanog paradajza,
1 svež paradajz.
Posni rižoto sa komadićima soje na vodi se priprema na sledeći način:
Na tihoj vatri u šerpi zagrejte 1 litar vode.
Kad voda provri u šerpu dodajte 1 glavicu crnog luka i 2 struka mladog crnog luka. Ostavite 20 minuta da se prodinsta.
Dok se luk dinsta u drugoj posudi izmerite pola litra vode. Dodajte 1 glavicu crnog luka,1 struk mladog crnog luka, 3 čena belog luka, so, biber, alevu papriku i 1 šoljicu komadića soje. Ostavite da odstoji oko 40 minuta.
U prodinstani luk dodajte 1 krompir i 3 šargarepe iseckane sitne na kockice. Na laganoj vatri dinstajte oko 20 minuta.
U šerpu sa kuvanim povrćem dodajte rehidriranu soju sa sve lukom. Ukoliko tokom kuvanja voda iz šerpe uvri, postepeno joj dolivajte vodu u kojoj je soja bila potopljena.
Dodajte 1 šolju pirinča.
Nakon 10 minuta zalijte šoljicom kuvanog paradajza.
Na kraju dodajte 1 sitno iseckan svež paradajz i pustite da se sa ručkom sjedini nekih 10 minuta.
Začine: so, biber, mlevenu papriku i mleveni lan dodajte u količinama po sopstvenom ukusu.
Sastojci za posnu musaku od patlidžana:
800 g plavog patlidžana,
2 veće glavice luka,
2 šargarepe,
100 g pirinča,
4 paradajza,
pola kašičice bibera,
pola veze peršuna,
2 kašike maslinovog ulja,
origano,
suvi začin,
100 g brašna,
300 g rendanog biljnog sira.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više