Sastojci za posni rižoto sa komadićima soje na vodi:
1,5 litar vode,
2 glavice crnog luka,
3 struka mladog crnog luka,
1 krompir,
3 šargarepe,
1 šoljica komadića soje,
3 čena belog luka,
1 šolja pirinča,
mleveni biber, mlevena paprika, so i mleveni lan,
1 šolja kuvanog paradajza,
1 svež paradajz.
Posni rižoto sa komadićima soje na vodi se priprema na sledeći način:
Na tihoj vatri u šerpi zagrejte 1 litar vode.
Kad voda provri u šerpu dodajte 1 glavicu crnog luka i 2 struka mladog crnog luka. Ostavite 20 minuta da se prodinsta.
Dok se luk dinsta u drugoj posudi izmerite pola litra vode. Dodajte 1 glavicu crnog luka,1 struk mladog crnog luka, 3 čena belog luka, so, biber, alevu papriku i 1 šoljicu komadića soje. Ostavite da odstoji oko 40 minuta.
U prodinstani luk dodajte 1 krompir i 3 šargarepe iseckane sitne na kockice. Na laganoj vatri dinstajte oko 20 minuta.
U šerpu sa kuvanim povrćem dodajte rehidriranu soju sa sve lukom. Ukoliko tokom kuvanja voda iz šerpe uvri, postepeno joj dolivajte vodu u kojoj je soja bila potopljena.
Dodajte 1 šolju pirinča.
Nakon 10 minuta zalijte šoljicom kuvanog paradajza.
Na kraju dodajte 1 sitno iseckan svež paradajz i pustite da se sa ručkom sjedini nekih 10 minuta.
Začine: so, biber, mlevenu papriku i mleveni lan dodajte u količinama po sopstvenom ukusu.
Sastojci za posne ražnjiće od bukovače:
500 g bukovača,
2-3 kašike maslinovog ulja,
2 čena belog luka,
sok od jednog limuna,
so i biber po ukusu,
sveže bilje (timijan ili ruzmarin) po želji.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više