Posni krekeri sa semenkama se pripremaju na sledeći način:
U posudu sipati i izmešati sve suve sastojke, 2 dl palente, 2 dl izmešanog pečenog semenja, so.
U sve to dodati 1 dl ulja, ili može i malo manje, to je po sopstvenom izboru. Sve to izmešati.
Na kraju sipati 300 ml proključale vode. Voda treba da provri i da je ostavite sa strane nekih 10 minuta, malo da se stabilizuje temperatura, pa da je nakon toga ulijete u masu koju ste pripremili.
Kada spojite sve sastojke, masa će vam izgledati žitka, ali bez brige, to tako i treba da bude.
Nakon par minuta dok pripremite „pek papir“ za pleh u kojem ćete peći, masaće se prohladiti i neće biti tako retka.
U suštini količina vode nije tako merodavna, i negde možda treba malo veća količina, jer svakako da ni svaka palenta nije ista.
Stavite pek papir na pleh (pleh ne morate podmazivati).
Razlijte masu koje ste pripremili. Masa treba da bude debljine 2- 3 milimetra.
Kada razlijete masu, možete je zaseći nekim nožem (najbolje kontra stranom jer je masa žitka pa može da se slepi). Ovo je bitno ako želite da imate lepše oblike, recimo pravougaonike. To nije neohodno, ali ćete samo onda nakon pečenja lomiti nepravilne oblike.
Sve to peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Prijatno.
Sastojci za posni rolat od oblandi:
veće pakovanje oblandi,
250 g šećera,
150 g seckanih smokava,
150 g suvog groždja,
150 g seckanih oraha,
100 g čokolade za kuvanje,
malo rendane kore od limuna,
vanil šećer,
250 g posnog margarina,
100 ml vode.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više