Posni krekeri sa semenkama

Krekeri sa semenkama

Advertisement

Sastojci za posne krekere sa semenkama:

  • 2 dl (1 čaša) palente (može i kukuruzno brašno ili mix brašna po želji),
  • 2 dl (1 čaša) pečenog semenja (suncokret, susam, lan, maslačak po želji),
  • 300 ml prokuvane vode,
  • 1 dl ulja (izbor ulja po želji),
  • so po ukusu.

Posni krekeri sa semenkama se pripremaju na sledeći način:

  1. U posudu sipati i izmešati sve suve sastojke, 2 dl palente, 2 dl izmešanog pečenog semenja, so.
  2. U sve to dodati 1 dl ulja, ili može i malo manje, to je po sopstvenom izboru. Sve to izmešati.
  3. Na kraju sipati 300 ml proključale vode. Voda treba da provri i da je ostavite sa strane nekih 10 minuta, malo da se stabilizuje temperatura, pa da je nakon toga ulijete u masu koju ste pripremili.
  4. Kada spojite sve sastojke, masa će vam izgledati žitka, ali bez brige, to tako i treba da bude.
  5. Nakon par minuta dok pripremite “pek papir” za pleh u kojem ćete peći, masaće se prohladiti i neće biti tako retka.
  6. U suštini količina vode nije tako merodavna, i negde možda treba malo veća količina, jer svakako da ni svaka palenta nije ista.
  7. Stavite pek papir na pleh (pleh ne morate podmazivati).
  8. Razlijte masu koje ste pripremili. Masa treba da bude debljine 2- 3 milimetra.
  9. Kada razlijete masu, možete je zaseći nekim nožem (najbolje kontra stranom jer je masa žitka pa može da se slepi). Ovo je bitno ako želite da imate lepše oblike, recimo pravougaonike. To nije neohodno, ali ćete samo onda nakon pečenja lomiti nepravilne oblike.
  10. Sve to peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Prijatno.

Recept poslala Sanja Miladinović

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Krekeri sa semenkama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Na osnovu 81 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares