Posne punjene tikvice

Punjene tikvice

Advertisement

Sastojci za posne punjene tikvice:

  • 1 kg tikvica,
  • 100 g pšenice,
  • 200 g lanenog semena,
  • 200 g pečuraka,
  • 150 g crnog luka seckanog,
  • čen belog luka,
  • malo peršuna i bosiljka,
  • biber,
  • 1 dl ulja,
  • masline,
  • suvi začin,
  • so.

Posne punjene tikvice se pripremaju na sledeći način:

  1. Mladim tikvicama oljuštiti koru, pa ih iseći na deblje kolutove i s jedne strane napraviti udubljenje.
  2. Kolutove prokuvati u vreloj vodi pa preliti ledeno hladnom.
  3. Ostatak mesnatog dela tikvica iseći na kockice i posoliti.
  4. Pšenicu preliti vrelom vodom, ohladiti, procediti, prosušiti, istucati u avanu da bi joj odstranili ljuske, oprati i skuvati.
  5. Seme lana potopiti u mlaku vodu.
  6. Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk koji je začinjen biberom, solju, seckanim belim lukom.
  7. Seme lana ocediti, pečurke iseći na kocke, sve to dodati luku i nastaviti dinstanje.
  8. Kuvanu pšenicu ocediti, začiniti seckanim peršunom i bosiljkom i dodati u dinstanu masu.
  9. Korpice od tikvica ocediti, udubljenje napuniti začinjenom pšenicom.
  10. Poslužiti uz tofu sir.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Punjene tikvice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 17 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares