- Advertisement -
Sastojci za posne punjene tikvice:
- 1 kg tikvica,
- 100 g pšenice,
- 200 g lanenog semena,
- 200 g pečuraka,
- 150 g crnog luka seckanog,
- čen belog luka,
- malo peršuna i bosiljka,
- biber,
- 1 dl ulja,
- masline,
- suvi začin,
- so.
Posne punjene tikvice se pripremaju na sledeći način:
- Mladim tikvicama oljuštiti koru, pa ih iseći na deblje kolutove i s jedne strane napraviti udubljenje.
- Kolutove prokuvati u vreloj vodi pa preliti ledeno hladnom.
- Ostatak mesnatog dela tikvica iseći na kockice i posoliti.
- Pšenicu preliti vrelom vodom, ohladiti, procediti, prosušiti, istucati u avanu da bi joj odstranili ljuske, oprati i skuvati.
- Seme lana potopiti u mlaku vodu.
- Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk koji je začinjen biberom, solju, seckanim belim lukom.
- Seme lana ocediti, pečurke iseći na kocke, sve to dodati luku i nastaviti dinstanje.
- Kuvanu pšenicu ocediti, začiniti seckanim peršunom i bosiljkom i dodati u dinstanu masu.
- Korpice od tikvica ocediti, udubljenje napuniti začinjenom pšenicom.
- Poslužiti uz tofu sir.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 20 Review(s)
Punjene tikvice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -