Sastojak: lešnik
Voće sa grudvicama
Sastojci za voće sa grudvicama:
800 g voća (jabuke, šljive, kajsije),
1-3 supene kašike šećera,
60 g brašna,
60 g šećera,
90 g mlevenih badema (ili oraha, lešnika), cimet ili vanil šećer (po ukusu),
75 g istopljenog margarina.
Posni medeni kolačići
Sastojci za posne medene kolačiće:
2 kašike meda,
200 g lešnika,
200 g šećera,
80 g margarina,
200 g čokolade.
Postan lešnik desert
Sastojci za postan lešnik desert:
200 g šećera,
100 ml vode,
100 g mlevenih oraha,
100 g mlevenih badema,
100 g mlevenih lešnika,
50 g seckanih pečenih lešnika,
50 g seckanih badema,
50 g seckanih oraha.
Posni išleri
Sastojci za posne išlere:
180 g margarina,
100 g prah šećera,
100 g pečenog mlevenog lešnika,
200 g brašna,
džem od kajsija.
Za glazuru:
250 g prah šećera,
100 g čokolade,
pola čaše vode,
kuglica margarina.
Posne toblerone
Sastojci za posne toblerone:
200 g posne čokolade za kuvanje,
200 g posnog keksa,
100 g proprženih lešnika ili 100 g oraha,
2 kašike meda,
1 dl „koka-kole“,
200 g šećera,
150 g margarina.
10 posnih kolača koje morate probati
Ovo su recepti deset posnih kolača koje morate probati: 10. Štanglice od kestena sa rumom 9. Kiflice od piva 8. Posni medeni kolač 7. Posne štanglice od lešnika...
10 neodoljivih posnih kolačića
Donosimo vam recepte deset neodoljivih posnih kolačića lakih za pripremu i još lepših za uživanje u njihovom ukusu
Posna torta sa lešnikom
Sastojci za posnu tortu sa lešnikom:
150 g margarina,
120 g šećera,
12 kašika brašna,
pola praška za pecivo,
2 šoljice kisele vode,
2 pudinga od vanile,
700 ml vode,
1 margarin,
200 g šečera u prahu,
300 g mlevenih lešnika,
šlag po ukusu.
Posne štanglice od lešnika i smokvi
Sastojci za posne štanglice od lešnika i smokvi:
250 g šećera,
250 g samlevenih lešnika,
100 g suvog grožđa,
100 g sitno iseckanih smokvi ili urmi,
sok od pola limuna,
250 g južnog voća (ananas, banane, urma),
slatko (od šljiva ili grožđa).
Posna karamel torta
Sastojci za posnu karamel tortu:
1/2 ½ korica za rozen tortu,
125 g margarina,
200 g šećera,
1 puding od karamele,
400 ml sojinog mleka,
150 g mlevenog pečenog lešnika + 50 g za posipanje.