Voće sa grudvicama Autor: Recept - 17/03/2015 950 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - Sastojci za voće sa grudvicama: 800 g voća (jabuke, šljive, kajsije), 1-3 supene kašike šećera, 60 g brašna, 60 g šećera, 90 g mlevenih badema (ili oraha, lešnika), cimet ili vanil šećer (po ukusu), 75 g istopljenog margarina. Voće sa grudvicama se priprema: U plitku vatrostalnu posudu staviti iseckane jabuke ili polutke šljiva (kajsija, višnje…). Posuti sa šećerom po ukusu (šljive i višnje traže više šećera nego slatke jabuke). Istopiti lagano margarin. Posebno pomešati brašno, šećer i mlevene bademe. Dodati istopljeni margarin i mešati dok se ne naprave grudvice. Grudvicama prekriti voće. Peći 20-30 minuta na 200 stepeni. Recept poslala Zorica Kurandić OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Voće sa grudvicama Objavljen: 2015-03-17Vreme za pripremu: 45MProsečna ocena: 4 Based on 8 Review(s) - Advertisement -