Voće sa grudvicama

Voće sa grudvicama

Advertisement

Sastojci za voće sa grudvicama:

  • 800 g voća (jabuke, šljive, kajsije),
  • 1-3 supene kašike šećera,
  • 60 g brašna,
  • 60 g šećera,
  • 90 g mlevenih badema (ili oraha, lešnika), cimet ili vanil šećer (po ukusu),
  • 75 g istopljenog margarina.

Voće sa grudvicama se priprema:

  1. U plitku vatrostalnu posudu staviti iseckane jabuke ili polutke šljiva (kajsija, višnje…).
  2. Posuti sa šećerom po ukusu (šljive i višnje traže više šećera nego slatke jabuke).
  3. Istopiti lagano margarin.
  4. Posebno pomešati brašno, šećer i mlevene bademe.
  5. Dodati istopljeni margarin i mešati dok se ne naprave grudvice.
  6. Grudvicama prekriti voće.
  7. Peći 20-30 minuta na 200 stepeni.

Recept poslala Zorica Kurandić

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Voće sa grudvicama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 7 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares