- Advertisement -
Sastojci za voće sa grudvicama:
- 800 g voća (jabuke, šljive, kajsije),
- 1-3 supene kašike šećera,
- 60 g brašna,
- 60 g šećera,
- 90 g mlevenih badema (ili oraha, lešnika), cimet ili vanil šećer (po ukusu),
- 75 g istopljenog margarina.
Voće sa grudvicama se priprema:
- U plitku vatrostalnu posudu staviti iseckane jabuke ili polutke šljiva (kajsija, višnje…).
- Posuti sa šećerom po ukusu (šljive i višnje traže više šećera nego slatke jabuke).
- Istopiti lagano margarin.
- Posebno pomešati brašno, šećer i mlevene bademe.
- Dodati istopljeni margarin i mešati dok se ne naprave grudvice.
- Grudvicama prekriti voće.
- Peći 20-30 minuta na 200 stepeni.
Recept poslala Zorica Kurandić
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Voće sa grudvicama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -