POSNA JELA SA SASTOJKOM: pšenica
Posne punjene tikvice
Sastojci za posne punjene tikvice:
1 kg tikvica,
100 g pšenice,
200 g lanenog semena,
200 g pečuraka,
150 g crnog luka seckanog,
čen belog luka,
malo peršuna i bosiljka,
biber,
1 dl ulja,
masline,
suvi začin,
so.
Tabule
Sastojci za tabule:
60 g pšenice,
2 paradajza,
2 krastavca,
200 g peršuna,
1 mala glavica crnog luka,
sok od pola limuna,
100 ml maslinovog ulja,
1 kašičica cimeta,
so.
Osvežavajuća posna salata
Sastojci za osvežavajuću posnu salatu:
250 g kuvane pšenice,
7,5 dl vode,
250 g rendanog celera,
1/2 kg nakiselih jabuka,
pola šolje iseckane sveže nane,
manja glavica sitno sečenog crnog luka.
Vinegret (preliv):
2 kašike ulja,
3 kašike jabukovog sirćeta,
2 kašike soka od jabuka,
kašika meda,
2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
Posna žito torta
Sastojci za posnu žito tortu:
1/2 kg pšenice,
300 g šećera,
5 g cimeta,
polovina sitno narendanog muskantnog oraha,
300 g mlevenih oraha.
6 načina za pripremu sirove hrane
Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
10 posnih jela na vodi koje morate probati
Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
Posna musaka od pšenice i suvih šljiva
Sastojci za posnu musaku od pšenice i suvih šljiva:
800 g krompira,
200 g pšenice,
80 g suvih šljiva,
20 g oraha,
4 kašike paradajz pirea,
pola kašike ruzmarina.
Posne paprike punjene žitom
Sastojci za posne paprike punjene žitom:
8 paprika,
200 g bukovače,
500 g pšenice,
3 čena belog luka,
100 g paradajza,
300 g praziluka,
pola kašičice slatke paprike,
bosiljak
Posne punjene paprike
Sastojci za posne punjene paprike: 8 babura srednje veličine, 2 glavice crnog luka, 100 g pirinča, 100 g pšenice, 50 ml ulja, aleva paprika, kašika brašna, biber, so, 2 dl soka od paradajza
Posne kifle sa pšenicom
Sastojci za posne kifle sa pšenicom:
400 g integralnog pšeničnog brašna,
pola paketića svežeg kvasca,
kašičica meda,
malo soli,
šolja raskuvane, mlevene pšenice.