Posne kifle sa pšenicom

Posne kiflice sa pšenicom

Advertisement

Sastojci za posne kifle sa pšenicom:

  • 400 g integralnog pšeničnog brašna,
  • pola paketića svežeg kvasca,
  • kašičica meda,
  • malo soli,
  • šolja raskuvane, mlevene pšenice,
  • margarin za premazivanje,
  • kim ili susam po želji.

Posne kifle sa pšenicom se pripremaju na sledeći način:

  1. Izmešati sve sastojke osim pšenice i sa toplom vodom zamesiti meko testo.
  2. Ostaviti testo na toplom 45 minuta da naraste.
  3. Naraslo testo premesiti i razviti oklagijom na pola prsta debljine, pa seći od njega trouglove, filovati pšenicom i savijati u kifle.
  4. Pre ubacivanja u rernu kiflice premazati rastopljenim margarinom. Po želji, kiflice posuti kimom ili susamom.
  5. Savijene kifle ređati na podmazan pleh i peći 20 minuta na temperaturi od 200° C.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne kifle sa pšenicom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares