- Advertisement -
Sastojci za posne punjene paprike:
- 8 babura srednje veličine,
- 2 glavice crnog luka,
- 100 g pirinča,
- 100 g pšenice,
- 50 ml ulja,
- aleva paprika,
- kašika brašna,
- biber,
- so,
- 2 dl soka od paradajza.
Posne punjene paprike se pripremaju na sledeći način:
- Pirinač i pšenicu odvojeno skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i isperite.
- Luk očistite i sitno iseckajte, te propržite na malo ulja.
- Dodajte vegetu, biber i so, umešajte pirinač i pšenicu, pa nalijte pola čaše vruće vode.
- Dinstajte povremeno mešajući dok se tečnost ne ukuva i nadev ne zgusne.
- Ako je potrebno, dodajte začine i skinite sa vatre.
- Paprike operite, pa im pažljivo odstranite peteljke i deo sa semenkama.
- Punite ih nadevom i ređajte u podmazanu šerpu.
- Nalijte paprike sokom od paradajza i čašom vode, pa kuvajte poklopljeno dok paprike ne omekšaju.
- Zgusnite zaprškom od malo ulja, brašna i aleve paprike, pa stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200°C na 20 minuta da se zapeku.
Ako ste pravili ovo posno jelo, javite nam kako je ispalo. A možete i poslati neku sliku koju ćemo vrlo rado objaviti na našem Instagram profilu. Možda vam se svidi još jedan recept za punjene paprike i to sa orasima: Posne punjene paprike sa orasima. Prijatno!
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne punjene paprike
Autor:
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -