Posne punjene paprike

Posne punjene paprike

Advertisement

Potrebno je:

  • 8 babura srednje veličine,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 100 gr pirinča,
  • 100 gr pšenice,
  • 50 ml ulja,
  • aleva paprika,
  • kašika brašna,
  • biber,
  • so,
  • 2 dl soka od paradajza.

Priprema:

  1. Pirinač i pšenicu odvojeno skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i isperite.
  2. Luk očistite i sitno iseckajte, te propržite na malo ulja.
  3. Dodajte vegetu, biber i so, umešajte pirinač i pšenicu, pa nalijte pola čaše vruće vode.
  4. Dinstajte povremeno mešajući dok se tečnost ne ukuva i nadev ne zgusne.
  5. Ako je potrebno, dodajte začine i skinite sa vatre.
  6. Paprike operite, pa im pažljivo odstranite peteljke i deo sa semenkama.
  7. Punite ih nadevom i ređajte u podmazanu šerpu.
  8. Nalijte paprike sokom od paradajza i čašom vode, pa kuvajte poklopljeno dok paprike ne omekšaju.
  9. Zgusnite zaprškom od malo ulja, brašna, aleve paprike, pa služite dok je vruće.

Pin It on Pinterest

Shares