Tabule

Tabule

Advertisement

Sastojci za tabule:

  • 60 g pšenice,
  • 2 paradajza,
  • 2 krastavca,
  • 200 g peršuna,
  • 1 mala glavica crnog luka,
  • sok od pola limuna,
  • 100 ml maslinovog ulja,
  • 1 kašičica cimeta,
  • so.

Tabule se priprema:

  1. Potopite pšenicu u vodu.
  2. u medjuvremenu očistite i operite peršun i iseckajte ga.
  3. Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Stavite ga u činiju i pomešajte ga sa cimetom.
  4. Operite paradajz i krastavce i isecite ih na kockice.
  5. Procedite pšenicu i sastavite sa ostalim sastojcima.
  6. Začinite mešavinom maslinovog ulja, sokom od limuna i solju.
  7. Ostavite u frižider da odstoji. Ukusno je hladno.

Ovo jelo se služi na listovima zelene salate. Ako želite ranije da pripremite ovo jelo, so i limun stavite u poslednjem trenutku, pred posluženje. Za ovo jelo koristi se krupno mlevena pšenica, kao jedan od glavnih sastojaka bliskoistočne kuhinje.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Tabule
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 15 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares