u medjuvremenu očistite i operite peršun i iseckajte ga.
Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Stavite ga u činiju i pomešajte ga sa cimetom.
Operite paradajz i krastavce i isecite ih na kockice.
Procedite pšenicu i sastavite sa ostalim sastojcima.
Začinite mešavinom maslinovog ulja, sokom od limuna i solju.
Ostavite u frižider da odstoji. Ukusno je hladno.
Ovo jelo se služi na listovima zelene salate. Ako želite ranije da pripremite ovo jelo, so i limun stavite u poslednjem trenutku, pred posluženje. Za ovo jelo koristi se krupno mlevena pšenica, kao jedan od glavnih sastojaka bliskoistočne kuhinje.
Sastojci za posnu čorbu od griza i praziluka:pola glavice crnog luka,2 manje šargarepe,malo celera ( ili paštrnaka),1 kašika začina,600 ml vode,2 kašike pšeničnog griza (može i kukuruzno).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više