Sastojak: vanilin šećer
Slavsko žito
Sastojci za slavsko žito:
500 g žita,
500 g mlevenih oraha,
500 g šećera,
morski oraščić,
2 kesice vanilin šećera.
Voćna salata sa kesten pireom
Sastojci za voćnu salatu sa kesten pireom:
300 g jabuka,
jedna banana
2 kruške,
4-5 mandarina,
šećer,
500 g kesten pirea,
vanilin šećer,
limunov sok.
Zapečene jabuke
Sastojci za zapečene jabuke:
6 većih jabuka,
200 g mlevenih oraha,
100 g suvog grožđa,
šest kašika džema,
vanilin šećer,
cimet.
Posna voćna salama
Za voćnu salamu potrebno je: 1 kg šećera,
200 g suvih šljiva,
200 g suvih smokava,
200 g mlevenog keksa,
100 g oraha,
kesica vanilin šećera
Posne kokos kuglice
Sastojci za posne kokos kuglice:
2 krompira,
2 kašike margarina,
vanilin šećer,
200 g kokosovog brašna,
250 g šećera u prahu.
Posne kakao oblande
Sastojci za posne kakao oblande:
600 g šećera,
250 g margarina,
300 g keksa,
2 kašike kakaoa,
kesica vanilin šećera,
4 lista oblande.
Posni tiramisu
Sastojci za posni tiramisu:
Za testo:
2 dl ulja,
1,5 čaša od jogurta vode,
2,5 čaše brašna,
2 čaše šećera,
ravna kašičica sode bikarbone,
pola kašičice vanilin šećera.
Za krem:
paket margarina,
manje pakovanje biljne pavlake,
5-6 kašika šećera u prahu,
2 listića biljnog želatina,
kašičica kakao praha,
dve-tri kapi ruma.
Posna čokoladna torta
Sastojci za posnu čokoladnu tortu:
Za testo:
2 šolje vode,
2 šolje šećera,
1/2 šolje ulja,
3 šolje brašna,
3 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
2 kesice praška za pecivo,
1 kašičica ravna cimeta,
2 kašike ruma.
Posna doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
150 g + 100 g šećera u prahu,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
200 g + 100 g šećera,
3 šoljice meda,
3 štangle čokolade,
šoljica kisele vode,
vanilin šećer,
1/2 kašičice sode bikarbone,
ekstrat od maline.
Posna medena torta
Sastojci za posnu medenu tortu:
100 g meda,
300 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g brašna,
malo margarina,
vanilin šećer,
kašičica sode bikarbone.
Za glazuru od vanile:
180 g vanilinog šećera,
3 kašike hladne vode.
Za glazuru od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje,
1 dl vode,
komad margarina.