Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom.
Dobro izmešati, ispeći tanke kore u podmašćenom i brašnom posutom plehu.
Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera.
Sve dobro izmešati i ohladiti.
Fondan se pravi na sledeći način: 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera uz neprekidno mešanje.
Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.
Na dno poslužavnika postaviti koru pa filovati i tako redom dok se ne utroše sve kore i fil.
Sastojci za kadaif:
400 g tankih rezanaca,
150 g biljnog margarina,
300 g šećera,
200 g oraha,
50 g suvog grožđa,
1 limun.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više