Posna doboš torta

4002
- Advertisement -

Doboš torta

Advertisements

Sastojci za posnu doboš tortu:

  • 150 g + 100 g šećera u prahu,
  • 250 g mlevenih oraha,
  • 250 g brašna,
  • 200 g + 100 g šećera,
  • 3 šoljice meda,
  • 3 štangle čokolade,
  • šoljica kisele vode,
  • vanilin šećer,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • ekstrat od maline.

Posna doboš torta se priprema na sledeći način:

  1. Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom.
  2. Dobro izmešati, ispeći tanke kore u podmašćenom i brašnom posutom plehu.
  3. Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera.
  4. Sve dobro izmešati i ohladiti.
  5. Fondan se pravi na sledeći način: 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera  uz neprekidno mešanje.
  6. Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.
  7. Na dno poslužavnika postaviti koru pa filovati i tako redom dok se ne utroše sve kore i fil.
  8. Poslednju koru nafilovati i premazati fondanom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna doboš torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)
- Advertisement -