Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom.
Dobro izmešati, ispeći tanke kore u podmašćenom i brašnom posutom plehu.
Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera.
Sve dobro izmešati i ohladiti.
Fondan se pravi na sledeći način: 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera uz neprekidno mešanje.
Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.
Na dno poslužavnika postaviti koru pa filovati i tako redom dok se ne utroše sve kore i fil.
Sastojci za posne kiflice sa džemom:
1 kg brašna,
1/2 l kisele vode,
1 paketić kvasca,
3 kašičice soli,
4 kašike šećera,
9 kašika ulja,
džem,
šećer u prahu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više