- Advertisement -
Sastojci za posnu doboš tortu:
- 150 g + 100 g šećera u prahu,
- 250 g mlevenih oraha,
- 250 g brašna,
- 200 g + 100 g šećera,
- 3 šoljice meda,
- 3 štangle čokolade,
- šoljica kisele vode,
- vanilin šećer,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- ekstrat od maline.
Posna doboš torta se priprema na sledeći način:
- Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom.
- Dobro izmešati, ispeći tanke kore u podmašćenom i brašnom posutom plehu.
- Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera.
- Sve dobro izmešati i ohladiti.
- Fondan se pravi na sledeći način: 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera uz neprekidno mešanje.
- Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.
- Na dno poslužavnika postaviti koru pa filovati i tako redom dok se ne utroše sve kore i fil.
- Poslednju koru nafilovati i premazati fondanom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 13 Review(s)
Posna doboš torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -