Tufahije

Tufahije

Advertisement

Sastojci za tufahije:

  • 700 g jabuka,
  • 500 g šećera,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 1/2 l vode,
  • sok od pola limuna.

Za fil:

  • 150 g šećera,
  • 100 g oraha,
  • 50 g badema,
  • 50 grama trešanja iz kompota,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 5 banana,
  • 1 limun.

Tufahije se pripremaju na sledeći način:

  1. Za tufahije odabrati vrstu jabuka koja se pri kuvanju ne raspada. Jabuke oprati, oljuštiti, pa kašičicom oštrog vrha ili nožem izvaditi srce i semenke.
  2. Pripremljene jabuke staviti u ključalu vodu sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Kuvati desetak minuta i paziti da se jabuke ne raspadnu.
  3. Kuvane i oceđene jabuke staviti na tacnu, a u vodu u kojoj su se kuvale dodati šećer i sok od limina, pa skuvati gust sirup.
  4. Pomešati šećer, vanilin šećer, mlevene orahe, bademe, istruganu koru od limuna i dobro umućene banane. Sve dobro promešati, nafilovati jabuke i preliti ih sirupom.
  5. Na kraju, tufahije ukrasiti pireom od banane i po jednom trešnjom iz kompota.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Tufahije
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 12 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares