- Advertisement -
Sastojci za tufahije:
- 700 g jabuka,
- 500 g šećera,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 1/2 l vode,
- sok od pola limuna.
Za fil:
- 150 g šećera,
- 100 g oraha,
- 50 g badema,
- 50 grama trešanja iz kompota,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 5 banana,
- 1 limun.
Tufahije se pripremaju na sledeći način:
- Za tufahije odabrati vrstu jabuka koja se pri kuvanju ne raspada. Jabuke oprati, oljuštiti, pa kašičicom oštrog vrha ili nožem izvaditi srce i semenke.
- Pripremljene jabuke staviti u ključalu vodu sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Kuvati desetak minuta i paziti da se jabuke ne raspadnu.
- Kuvane i oceđene jabuke staviti na tacnu, a u vodu u kojoj su se kuvale dodati šećer i sok od limina, pa skuvati gust sirup.
- Pomešati šećer, vanilin šećer, mlevene orahe, bademe, istruganu koru od limuna i dobro umućene banane. Sve dobro promešati, nafilovati jabuke i preliti ih sirupom.
- Na kraju, tufahije ukrasiti pireom od banane i po jednom trešnjom iz kompota.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Tufahije
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -