- Advertisement -
Sastojci za posnu medenu tortu:
- 100 g meda,
- 300 g šećera,
- 250 g mlevenih oraha,
- 250 g brašna,
- malo margarina,
- vanilin šećer,
- kašičica sode bikarbone.
Za glazuru od vanile:
- 180 g vanilinog šećera,
- 3 kašike hladne vode.
Za glazuru od čokolade:
- 100 g čokolade za kuvanje,
- 1 dl vode,
- komad margarina.
Posna medena torta se priprema na sledeći način:
- Kuvati med, vanilin šećer i kristal šećer sa 2 dl vode uz stalno mešanje.
- Ohladiti sirup pa mu dodati orahe, sodu bikarbonu i brašno.
- Sjediniti testo i ostaviti da prenoći.
- Sutradan testo prebaciti u pleh podmazan margarinom i posut brašnom, peći i glazirati po želji glazurom od vanile ili glazurom od čokolade.
- Glazuru od vanile pravimo tako što 180 g vanilin šećera mutimo sa vrlo malo hladne vode dok ne pobeli.
- Glazura od čokolade pravi se tako što se rastopi 100 g čokolade za kuvanje sa 1 dl vode i meša sve dok se masa ne ujednači, pa se pri kraju doda komad margarina.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 30 Review(s)
Posna medena torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -