Kuvati med, vanilin šećer i kristal šećer sa 2 dl vode uz stalno mešanje.
Ohladiti sirup pa mu dodati orahe, sodu bikarbonu i brašno.
Sjediniti testo i ostaviti da prenoći.
Sutradan testo prebaciti u pleh podmazan margarinom i posut brašnom, peći i glazirati po želji glazurom od vanile ili glazurom od čokolade.
Glazuru od vanile pravimo tako što 180 g vanilin šećera mutimo sa vrlo malo hladne vode dok ne pobeli.
Glazura od čokolade pravi se tako što se rastopi 100 g čokolade za kuvanje sa 1 dl vode i meša sve dok se masa ne ujednači, pa se pri kraju doda komad margarina.
Sastojci za posne kolačiće sa pomorandžom:
100 g mlevenih lešnika,
40 g kandirane kore od pomorandže,
175 g posnog margarina,
kašičica rendane pomorandžine kore,
100 g šećera u prahu,
banana,
300 g brašna.
Za punjenje:
100 g marmelade,
20 ml likera od naranndže.
Za glazuru:
100 g posne čokolade,
kašika ulja,
kockice kandirane pomorandže za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više