Kuvati med, vanilin šećer i kristal šećer sa 2 dl vode uz stalno mešanje.
Ohladiti sirup pa mu dodati orahe, sodu bikarbonu i brašno.
Sjediniti testo i ostaviti da prenoći.
Sutradan testo prebaciti u pleh podmazan margarinom i posut brašnom, peći i glazirati po želji glazurom od vanile ili glazurom od čokolade.
Glazuru od vanile pravimo tako što 180 g vanilin šećera mutimo sa vrlo malo hladne vode dok ne pobeli.
Glazura od čokolade pravi se tako što se rastopi 100 g čokolade za kuvanje sa 1 dl vode i meša sve dok se masa ne ujednači, pa se pri kraju doda komad margarina.
Sastojci za posnu pitu od bundeve:
1 i po šolja pire od bundeve (možete koristiti svežu ili konzerviranu bundevu),
1/2 šolje kokosovog mleka,
1/4 šolje smeđeg šećera,
1/4 šolje javorovog sirupa ili agave sirupa,
1 kašičica cimeta,
1/2 kašičice đumbira u prahu,
1/4 kašičice muškatnog oraščića,
prstohvat soli,
1 kašičica vanilinog ekstrakta,
1 gotova posna kora za pitu (ili domaća kora od integralnog brašna i kokosovog ulja).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više