Posna medena torta

Medena torta

Advertisement

Sastojci za posnu medenu tortu:

  • 100 g meda,
  • 300 g šećera,
  • 250 g mlevenih oraha,
  • 250 g brašna,
  • malo margarina,
  • vanilin šećer,
  • kašičica sode bikarbone.

Za glazuru od vanile:

  • 180 g vanilinog šećera,
  • 3 kašike hladne vode.

Za glazuru od čokolade:

  • 100 g čokolade za kuvanje,
  • 1 dl vode,
  • komad margarina.

Posna medena torta se priprema na sledeći način:

  1. Kuvati med, vanilin šećer i kristal šećer sa 2 dl vode uz stalno mešanje.
  2. Ohladiti sirup pa mu dodati orahe, sodu bikarbonu i brašno.
  3. Sjediniti testo i ostaviti da prenoći.
  4. Sutradan testo prebaciti u pleh podmazan margarinom i posut brašnom, peći i glazirati po želji glazurom od vanile ili glazurom od čokolade.
  5. Glazuru od vanile pravimo tako što 180 g vanilin šećera mutimo sa vrlo malo hladne vode dok ne pobeli.
  6. Glazura od čokolade pravi se tako što se rastopi 100 g čokolade za kuvanje sa 1 dl vode i meša sve dok se masa ne ujednači, pa se pri kraju doda komad margarina.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna medena torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Na osnovu 37 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares