Sastojak: višnja
Posni kolač sa kokosom i višnjama
Sastojci za posni kolač sa kokosom i višnjama:
200 g brašna,
100 g kokosovog brašna,
200 g šećera,
1 kesica praška za pecivo,
200 ml biljnog mleka (kokosovo, bademovo, sojino),
100 ml ulja,
200 g višanja (mogu biti sveže ili smrznute, odmrznute),
1 kašičica vanilinog šećera,
prstohvat soli.
Posni čizkejk sa višnjama
Sastojci za posni čizkejk sa višnjama:
Za koru:
200 g posnog keksa,
100 g margarina.
Za fil:
400 g posnog krem sira (ili tofu sira),
200 ml kokosove pavlake (ili posnog biljnog jogurta),
100 g šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
2 kašike limunovog soka.
Za preliv:
300 g višanja (sveže ili zamrznute),
50 g šećera,
1 kašika gustina,
100 ml vode.
Posni puding od višnje
Sastojci za posni puding od višnje:
500ml soka od višnje,
3 kašike šećera,
4 kašike kukuruznog skroba,
1 kašičica vanilinog ekstrakta,
200g svežih ili zamrznutih višanja (po želji).
Posne kuglice od višnje
Sastojci za posne kuglice od višnje:
200 g mlevenih oraha,
200 g mlevenih keksa (posni keks),
100 g šećera u prahu,
2-3 kašike kakaa,
100 ml soka od narandže (ili drugog voća),
100 g višanja (mogu biti sveže, zamrznute ili iz kompota, dobro oceđene),
100 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica).
Posni švarcvald namaz
Sastojci za posni švarcvald namaz:
200g posnih keksa (poput Petit keksa),
200g zamrznutih višanja,
200ml posnog kiselog mleka,
2 kašike javorovog sirupa ili drugog zaslađivača po želji.
Posni kakao keksići sa višnjom
Sastojci za posne kakao keksiće sa višnjom:
1 šolja brašna od spelte,
1/2 šolje kakao praha,
1/2 šolje kokosovog šećera,
1/4 šolje kokosovog ulja (topljenog),
1/4 šolje biljnog mleka (npr. bademovo ili sojino),
1 kašičica ekstrakta vanile,
prstohvat soli,
suve višnje (bez koštica),
posna čokolada (izmrvljena) za posipanje.
Posni mafini sa višnjom
Sastojci za posne mafine sa višnjom:
2 šolje brašna,
1 šolja smeđeg šećera,
1/2 šolje posnog kakao praha,
1 kašičica praška za pecivo,
1/2 kašičice sode bikarbone,
prstohvat soli,
1 šolja posnog sojinog mleka,
1/2 šolje biljnog ulja,
1 kašičica vanilin šećera,
1 šolja višanja (može biti sveže, zamrznute ili iz kompota).
Posni švarcvald sladoled
Sastojci za posni švarcvald sladoled:
400 ml kokosovog mleka,
2 šolje višanja (izgnječene ili seckane),
1/2 šolje šećera,
1 kašičica ekstrakta vanile,
1/2 šolje posnih čokoladnih komadića.
Posni medenjaci sa višnjom
Sastojci za posne medenjake sa višnjom:
2 šolje integralnog brašna,
1/2 šolje smeđeg šećera,
1/2 šolje posnog sirupa ili agava sirupa,
1/2 šolje biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta),
1/4 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko),
1 kašičica sode bikarbone,
1 kašičica cimeta,
1/2 kašičice mlevenog đumbira,
prstohvat soli,
višnje bez koščica (sveže ili smrznute).
Posni slatki puding sa višnjama
Sastojci za posni puding sa višnjama:
1 šolja pirinča,
3 šolje bademovog mleka,
1/2 šolje šećera,
1 kašičica ekstrakta vanile,
1 kašika margarina,
1/2 šolje višanja,
prstohvat soli,
preliv od višanja.