- Advertisement -
Sastojci za posni kolač sa kokosom i višnjama:
- 200 g brašna,
- 100 g kokosovog brašna,
- 200 g šećera,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 200 ml biljnog mleka (kokosovo, bademovo, sojino),
- 100 ml ulja,
- 200 g višanja (mogu biti sveže ili smrznute, odmrznute),
- 1 kašičica vanilinog šećera,
- prstohvat soli.
Posni kolač sa kokosom i višnjama se priprema na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno, kokosovo brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli.
- U drugoj posudi pomešajte biljno mleko i ulje. Postepeno dodajte tečne sastojke u suve, mešajući dok ne dobijete glatku smesu.
- Lagano umešajte višnje u smesu.
- Sipajte smesu u prethodno podmazan i pobrašnjen pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, ili dok čačkalica izvučena iz sredine kolača ne bude čista.
- Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga isecete na komade i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni kolač sa kokosom i višnjama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -