Posni kolač sa kokosom i višnjama

547
- Advertisement -

Posni kolač sa kokosom i višnjama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kolač sa kokosom i višnjama:

  • 200 g brašna,
  • 100 g kokosovog brašna,
  • 200 g šećera,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 200 ml biljnog mleka (kokosovo, bademovo, sojino),
  • 100 ml ulja,
  • 200 g višanja (mogu biti sveže ili smrznute, odmrznute),
  • 1 kašičica vanilinog šećera,
  • prstohvat soli.

Posni kolač sa kokosom i višnjama se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, kokosovo brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli.
  2. U drugoj posudi pomešajte biljno mleko i ulje. Postepeno dodajte tečne sastojke u suve, mešajući dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Lagano umešajte višnje u smesu.
  4. Sipajte smesu u prethodno podmazan i pobrašnjen pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, ili dok čačkalica izvučena iz sredine kolača ne bude čista.
  5. Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga isecete na komade i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolač sa kokosom i višnjama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -