200 ml biljnog mleka (kokosovo, bademovo, sojino),
100 ml ulja,
200 g višanja (mogu biti sveže ili smrznute, odmrznute),
1 kašičica vanilinog šećera,
prstohvat soli.
Posni kolač sa kokosom i višnjama se priprema na sledeći način:
U velikoj posudi pomešajte brašno, kokosovo brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli.
U drugoj posudi pomešajte biljno mleko i ulje. Postepeno dodajte tečne sastojke u suve, mešajući dok ne dobijete glatku smesu.
Lagano umešajte višnje u smesu.
Sipajte smesu u prethodno podmazan i pobrašnjen pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, ili dok čačkalica izvučena iz sredine kolača ne bude čista.
Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga isecete na komade i poslužite.
Sastojci za posne galete sa kinoom:
1 šolja kuvane kinoe,
1 šolja ovsene kaše (ili brašna),
1/2 šolje biljnog mleka,
1 kašika maslinovog ulja,
1/2 kašičice praška za pecivo,
prstohvat soli,
1 kašičica začina po izboru (npr. kurkuma, paprika, beli luk u prahu).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više