- Advertisement -
Sastojci za posne kakao keksiće sa višnjom:
- 1 šolja brašna od spelte,
- 1/2 šolje kakao praha,
- 1/2 šolje kokosovog šećera,
- 1/4 šolje kokosovog ulja (topljenog),
- 1/4 šolje biljnog mleka (npr. bademovo ili sojino),
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- prstohvat soli,
- suve višnje (bez koštica),
- posna čokolada (izmrvljena) za posipanje.
Posni kakao keksići sa višnjom se pripremaju na sledeći način:
- U posudi pomešajte brašno od spelte, kakao prah, kokosov šećer i so.
- Dodajte topljeno kokosovo ulje, biljno mleko i ekstrakt vanile. Dobro izmešajte smesu dok ne postane glatka testo.
- U testo pažljivo umešajte suve višnje.
- Oblikujte smesu u male loptice i rasporedite ih na plehu obloženom papirom za pečenje.
- Blago pritisnite svaku lopticu da se spljošti.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta, ili dok ivice keksića ne postanu čvrste.
- Izvadite keksiće iz rerne i ostavite ih da se potpuno ohlade.
- Nakon što se keksići ohlade, pospite ih izmrvljenom posnom čokoladom.
- Ostavite keksiće da se čokolada stegne pre služenja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kakao keksići sa višnjom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -