Posni čizkejk sa višnjama

142
- Advertisement -

Posni čizkejk sa višnjama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni čizkejk sa višnjama:

Za koru:

  • 200 g posnog keksa,
  • 100 g margarina.

Za fil:

  • 400 g posnog krem sira (ili tofu sira),
  • 200 ml kokosove pavlake (ili posnog biljnog jogurta),
  • 100 g šećera u prahu,
  • 1 vanilin šećer,
  • 2 kašike limunovog soka.

Za preliv:

  • 300 g višanja (sveže ili zamrznute),
  • 50 g šećera,
  • 1 kašika gustina,
  • 100 ml vode.

Posni čizkejk sa višnjama se priprema na sledeći način:

  1. Keks sameljite u blenderu ili ga izdrobite u sitne mrvice. Rastopite margarin i pomešajte ga sa mlevenim keksom. Utisnite smesu u dno kalupa za tortu (prečnika oko 24 cm) i stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.
  2. U posudi pomešajte posni krem sir, kokosovu pavlaku, šećer u prahu, vanilin šećer i limunov sok. Mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Prelijte fil preko ohlađene kore od keksa i vratite u frižider da se stegne, najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
  4. Za preliv, pomešajte višnje, šećer, gustin i vodu u šerpici. Kuvajte na srednjoj vatri dok se smesa ne zgusne, oko 5-10 minuta. Ohladite preliv pre nego što ga prelijete preko čizkejka.
  5. Prelijte čizkejk ohlađenim prelivom od višanja i vratite u frižider na još sat vremena pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čizkejk sa višnjama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -