- Advertisement -
Sastojci za posni čizkejk sa višnjama:
Za koru:
- 200 g posnog keksa,
- 100 g margarina.
Za fil:
- 400 g posnog krem sira (ili tofu sira),
- 200 ml kokosove pavlake (ili posnog biljnog jogurta),
- 100 g šećera u prahu,
- 1 vanilin šećer,
- 2 kašike limunovog soka.
Za preliv:
- 300 g višanja (sveže ili zamrznute),
- 50 g šećera,
- 1 kašika gustina,
- 100 ml vode.
Posni čizkejk sa višnjama se priprema na sledeći način:
- Keks sameljite u blenderu ili ga izdrobite u sitne mrvice. Rastopite margarin i pomešajte ga sa mlevenim keksom. Utisnite smesu u dno kalupa za tortu (prečnika oko 24 cm) i stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.
- U posudi pomešajte posni krem sir, kokosovu pavlaku, šećer u prahu, vanilin šećer i limunov sok. Mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
- Prelijte fil preko ohlađene kore od keksa i vratite u frižider da se stegne, najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.
- Za preliv, pomešajte višnje, šećer, gustin i vodu u šerpici. Kuvajte na srednjoj vatri dok se smesa ne zgusne, oko 5-10 minuta. Ohladite preliv pre nego što ga prelijete preko čizkejka.
- Prelijte čizkejk ohlađenim prelivom od višanja i vratite u frižider na još sat vremena pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni čizkejk sa višnjama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -