Postan kačamak

13

Posan kačamak

- Advertisement -

Sastojci za postan kačamak:

  • kukuruzno brašno,
  • voda,
  • so.

Postan kačamak se priprema na sledeći način

  1. U duboku posudu sipati vodu. Posoliti i staviti na vatru da proključa.
  2. U ključalu vodu sipati kukuruzno brašno. Probušiti na sredini da bi kroz brašno prolazila voda. Smesu ne mešati.
  3. Kuvati na tihoj vatri oko pola sata. Kad se napravi kaša, skinuti sa vatre i odliti višak vode u neku posudu.
  4. Van vatre izmešati kačamak da nema grudvice. Ako je kačamak suv sipati prethodno odlivenu vodu.
  5. Vratiti na vatru još oko 2 minuta, i prokuvati da se odvoji od posude.
  6. Izručiti kačamak na tepsiju i iseći ne parčad.
Postan kačamak
Ocenite