- Advertisement -
Sastojci za postan kačamak:
- kukuruzno brašno,
- voda,
- so.
Postan kačamak se priprema na sledeći način
- U duboku posudu sipati vodu. Posoliti i staviti na vatru da proključa.
- U ključalu vodu sipati kukuruzno brašno. Probušiti na sredini da bi kroz brašno prolazila voda. Smesu ne mešati.
- Kuvati na tihoj vatri oko pola sata. Kad se napravi kaša, skinuti sa vatre i odliti višak vode u neku posudu.
- Van vatre izmešati kačamak da nema grudvice. Ako je kačamak suv sipati prethodno odlivenu vodu.
- Vratiti na vatru još oko 2 minuta, i prokuvati da se odvoji od posude.
- Izručiti kačamak na tepsiju i iseći ne parčad.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Postan kačamak
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -