Postan kačamak

Posan kačamak

Advertisement

Sastojci za postan kačamak:

  • kukuruzno brašno,
  • voda,
  • so.

Postan kačamak se priprema na sledeći način

  1. U duboku posudu sipati vodu. Posoliti i staviti na vatru da proključa.
  2. U ključalu vodu sipati kukuruzno brašno. Probušiti na sredini da bi kroz brašno prolazila voda. Smesu ne mešati.
  3. Kuvati na tihoj vatri oko pola sata. Kad se napravi kaša, skinuti sa vatre i odliti višak vode u neku posudu.
  4. Van vatre izmešati kačamak da nema grudvice. Ako je kačamak suv sipati prethodno odlivenu vodu.
  5. Vratiti na vatru još oko 2 minuta, i prokuvati da se odvoji od posude.
  6. Izručiti kačamak na tepsiju i iseći ne parčad.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Postan kačamak
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 18 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares